Ortega'nın buruk vedası

River'la ilişiği kesilen efsane futbolcunun zoraki vedası onu izlemiş tüm futbolseverlerin yüreğini burkuyor

Orteganın buruk vedası
08 Ocak 2011 Cumartesi 10:42 tarihinde eklendi.

 

Antrenmana çıkmayışı bu kez son olarak 'El Burrito'nun River kariyerini sonlandırırken, onu izlemiş her futbolsever gibi hüzünlenmemek elde değil. Onu artık enfes bir gol attıktan sonra Libertadores kupasını kaldırırken göremeyeceğiz. River yönetimi alkol problemi sebebiyle daha önce defalarca uyardığı Ortega'yla artık çalışmak istmeiyor.
 
Yeni sezon hazırlıklarını herhangi bir bahane öne sürmeden kaçıran Ortega, yni hoca Juan Jose Lopez tarafından tereddüt etmeden kadro dışı bırakıldı ve 36 yaşındaki oyun kurucuyu artık kadrosunda düşünmediğini söyledi.
 
Ortega'nın henüz futbolu bırakma kararı vermediği biliniyor anak bu artık onun için yolun sonu olabilir. Görünen o ki River'daki dokuz canını da tüketen Ortega, artık Monumental'i inletemeyecek ancak taraftarlar onun muazzam yeteneğinin sorunları sebebiyle yitip gittiğini üzüntüyle hatırlayacak.
 
Onu takip etmeye başlayan herkes daha ilk günlerinde ona 'Yeni Maradona' denmesinin yetenekleri kıyaslanınca ne kadar doğru olduğunu farketmişti ancak kariyerleri de ilginç bir şekilde paralellik içeriyor. Belki de son 30 yılın en yetenekli iki isminin hikayesi birbiriyle bağlantılı olarak devam ediyor. 1994 Dünya Kupası'nda Ortega ilk kez bu sahnede boy gösterirken, Diego Maradona uyuşturucu testinden kaldığı için kariyerini bitirmek zorunda kalıyordu.
 
Diego'nun yıllar süren uyuşturucu bağımlılığı problemine benzer bir şekilde Ariel'in kariyerini etkileyen, belki de bitiren sorun ise alkol oldu. Bunun yanı sıra içine kapanık ve sorunlu bir oyuncu olarak da bilinen Ortega'nın 2003'te milli maç için Türkiye'den ayrıldıktan sonra iki ay kayıplara karışması Fenerbahçe ve Avrupa kariyerini bitirmişti.
 
Öte yandan yumuşak görünen karakterine karşın asla bir aziz olmadığı sahada yaptığı sert ve acımasız müdahelelerle defalarca kırmızı kart görmesiyle hatırlanır. 1998 Dünya Kupası çeyrek finalinde maçın bitimine üç dakika kala girdiği tartışmada Van der Sar'a kafa atıp kenara gelen Ortega, yeteneklerini sahada sergileme niyetindeki Dennis Bergkamp'ın golünü izlemek zorunda kalacaktı.
 
Onun için esas dip ise muhtemelen 2009 yılıydı. Kendisini toparlaması ve hava değişimi için Independiente Rivadavia'ya kiralık giden Arjantinli, bir ikinci lig kulübü tarafından antrenmanlara katılmadğı gerekçesiyle kontratı feshedildi.
 
Daha sonra yaşadığı kısmi düzelme onu tekrar River'a getirse de kulüple oyuncu arasında güven bağı koptu. Zaten Erik Lamela, Diego Buonanotte ve Manuel Lanzini'nin yıldız parlarken, Ortega'ya ihtiyaç gittikçe azalıyordu. Onun her antrenmanı asışı ya bir rehabilitasyon yolculuğu ya da içki dolu bir macera idi.
 
Ortega'nın futbol zamanı artık sonu gördü. Monumental'in kapısı onun için kapanırken, onun yetenek fışkıran dokunuşlarını izleyenler de bu keyfe veda ediyor. Arjantin futbolu ve River Plate artık daha düz, daha kısır...
 
(Goal.com)