Orucunu madencilerle açtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk iftarını, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 232 metre derinlikteki yer altı kömür ocağında madencilerle yaptı.

Orucunu madencilerle açtı
01 Ağustos 2011 Pazartesi 23:58 tarihinde eklendi.


Tavşanlı'ya gelişinde, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesinin ilçe merkezindeki sosyal tesislerinde ilçe yöneticileri ve müessese yetkililerince karşılanan Yıldız'a, çiçek ve leblebi hediye edildi. 
    
Tesislerde, müessese yetkililerinden kömür rezervi, üretim çalışmaları ve pazarlanması konularında brifing alan Yıldız, yer altı ve açık ocaklardan çıkarılan kömürün yıkandığı Tunçbilek beldesi yakınındaki Ömerler Lavvarında incelemelerde bulundu. 
    
Baret takarak madenci kıyafeti giyen Yıldız, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal, Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yenipazar, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek ve bakanlığının üst düzey yetkilileriyle Ömerler Yer Altı Ocağına indi. Grupta, Bakan Yıldız'ın oğulları Hayrullah ve Ömer Yıldız de yer aldı. 
     
-MADENCİLERE SU VE PİDE İKRAM ETTİ- 
     
Rayda ilerleyen özel araçla 232 metre derinliğe inen Yıldız ve beraberindekiler, işçilerden birinin akşam ezanını okumasının ardından oruçlarını suyla açtı. Yıldız, orucunu açtıktan sonra madencilere su ve pide ikram etti. 
    
Yıldız, beraberindekilerle biber dolması, tavuk sote, peynir, reçel ve pastırmadan oluşan menüden iftar yemeğini yedi. 
     
İftarın ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldız, "Madencilerimizin kazandığı paranın, bizim kazandığımızdan daha değerli olduğunu gördüm. Onlarla ramazan ayının ilk iftarını yaptık. İnşallah Allah kaza bela vermez, sağ salim emekli olurlar, hayatlarına devam ederler" dedi. 

Madenci heykeli hediye edilen Yıldız, iftarın ardından kırıcı makineyle kömür üretimini izledi, eline aldığı kömürle gazetecilere poz verdi. 
    
Ocaktan çıkıp şantiyede çay içerek madencilerle sohbet eden Yıldız, Tavşanlı'da iftardan sonra dükkanlarını açan bazı esnafa ziyarette bulundu.