Oscar Pistorius serbest bırakıldı

Oscar Pistorius'un tutuksuz yargılanma talebi bugün karara bağlandı. Pistorius'un kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

Oscar Pistorius serbest bırakıldı
22 Şubat 2013 Cuma 16:27 tarihinde eklendi.

 

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan olimpiyat atleti Oscar Pistorius bu sabah TSİ 10.00'da mahkemeye çıkarıldı. Kararını vermek içim mahkemeyi 14.30'da tekrar toplayan hakim, yeterli delil toplanana kadar Pistorius'u kefaletle serbest bıraktı.
 
Pistorius salona 14.36'da girdi. Hakım 2 saat boyunca kararı okurken, Pistorious kafasını bazen masaya koydu, bazen ağladı. Annesi ve babası da uzun süre yere baktı. Pistorious'un kardeşleri de annesi ve babası ile yanyana oturdu. Karar 16.24'te açıklandı.
 
Kız arkadaşını sevgililer gününü fırsat bilerek öldürdüğü iddia edilen Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp'ın kendine sürpriz yapmak için evine girdiğini, uyku sersemliği ile ateş ettiğini söyleyerek, cinayet işlediğini reddetmişti.
 
Geçen yıl olimpiyatlarda 400 metre ve 4 bin 400 bayrak yarışına katılarak tarihe geçen ünlü sporcu, iki fibula kemiği olmadan doğmuş. 26 yaşındaki atlet dizinden aşağıya doğru takılan bir metalle koşuyor. Spora 2003'te rugbi ile başlayan "Blade Runner" lakaplı Oscar, koştuğu ilk paralimpik yarışlarda 200 metrede altın, 100 metrede bronz madalya kazandı.
 
Pistorius 2009'da evinde verdiği bir partide bir kadına sözlü ve fiziki tacizde bulunmuş ve bir geceyi karakolda geçirmişti.
 
Ünlü atletin duruşmasını takip eden medya ordusu mahkeme salonunu ve binanın önünü doldurmuş durumda.

CİHAN