Oscar’ın rekortmen adayları

Bu yıl Woody Allen 23, Meryl Streep 17, besteci John Williams ise 47’nci kez Oscar’a aday olarak kendi alanlarında rekorlarını yenilediler

Oscarın rekortmen adayları
26 Ocak 2012 Perşembe 09:43 tarihinde eklendi.

 

Woody Allen, “Paris’te Gece Yarısı” (Midnight in Paris) ile en iyi yönetmen dalında 7. adaylığına kavuşurken, en iyi senaryo dalında ise 15. kez aday gösterilmiş oldu.

Woody Allen, 1977’de üç dalda aday olduğu “Annie Hall’’ adlı filmle 2 dalda Oscar kazanırken, 1986’da “Hannah ve Kızkardeşleri’’ filmiyle en iyi senaryo dalında altın heykelciği almıştı.

Oscar ödülüne en çok aday gösterilen oyuncu unvanını, 17’ye yükselen adaylık sayısıyla Meryl Streep taşıyor. İlk kez 1978 yılında 29 yaşındayken Oscar’a aday gösterilen sanatçı, bundan 1 yıl sonra “Kramer Kramer’e Karşı’’ ile en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ilk Oscar’ını kazanmıştı.

1982 Oscar’larında da “Sophie’nin Seçimi’’ ile en iyi kadın oyuncu seçilmişti. O tarihten bu yana aday olmayı adeta alışkanlık haline getirmesine rağmen 30 yıldır Oscar kazanabilmiş değil.;;

“Demir Leydi”de İngiltere’nin ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandıran Streep’in bu kez şeytanın bacağını kırıp kıramayacağı merakla bekleniyor. Müzisyen ve besteci John Williams ise Oscar tarihinde efsanevi bir isim. “Tenten’in Maceraları” ile 47. kez Oscar ödülüne aday gösterilerek kendi alanında ulaşılması zor bir rekorun sahibi olan Williams’ın 5 Oscar’ı var.