Osman Baydemir Mesut Barzani ile görüştü

Yurt dışına çıkma yasağı kaldırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi ziyaret etti.

Osman Baydemir Mesut Barzani ile görüştü
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, beraberinde BDP Kuzey Irak temsilcileri Cemal Coşkun ve Mehmet Ali Aydın ile birlikte Selahattin kentine geçerek Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Görüşmede Baydemir, kendisi hakkında da 3 buçuk yıl boyunca Türkiye dışına çıkış yasağı konulduğunu anımsatarak, yasağın kalkmasıyla birlikte kendisini daha önce telefonla arayan Mahmurlu bir anneye verdiği sözü yerine getirerek Mahmur Kampı’nı ziyaret ettiğini söyledi. Kampta Irak hükumetinin sorumluluğunun gereğini yerine getirmediğini ifade eden Baydemir, Mahmur’da görevli öğretmenlere Irak hükumetinin maaşları vermediğini anlattı.

Barzani’yle Kuzey Irak'taki gezi ve gözlemlerini paylaşan Baydemir, Hero Talabani’yi ziyaret ettiğini ve Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söyledi. Baydemir, daha sonra Barzan’da Melle Mustafa Barzani’nin mezarı ile Enfal katliamında yaşamını yitirenlerin anıtsal mezarlarını ziyaret ettiğini anlattı.

Kuzey Irak'ta bölgesinde Öcalan’ın özgürlüğü konusunda yürütülen imza kampanyasının Türkiye’deki Kürtler arasında büyük bir heyecan meydana getirdiğini ifade eden Baydemir, Kürtlerin birliği konusundaki konferansın öneminin altını çizdi. “Kürtler arasında birlik ve beraberlik onurlu barış ve özgürlüğün altyapısını oluşturuyor” diyen Baydemir, bu kapsamda Kuzey ile Güney’in yakınlaşmasına vesile olacak kültürel işbirliği, gençler arasındaki spor müsabakaları, festival buluşmalarının önemine dikkat çekti. Baydemir, 40 dakika süren görüşmede, kendisi ve BDP Eş Genel Başkanları adına Mesut Barzani’nin bir süre önce vefat eden ablası için de başsağlığı diledi.


CİHAN