Osmaniye'de satırlı dehşet

ABD'de eşini bıçakla öldürmekten 18 yıl hapis yatan ve 2 yıl önce de sınırdışı edilen 45 yaşındaki Tufan Alçı, evlilik teklifini kabul etmeyen 40 yaşındaki B.A.'yı satırla öldürmek istedi.

Osmaniyede satırlı dehşet
12 Ekim 2013 Cumartesi 21:51 tarihinde eklendi, 2.088 kez okundu.
Olay, 10 Eylül'de Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde meydana geldi. Kardeşleri ile birlikte sigortacılık yapan Tufan Alçı, iddiaya göre 3 ay önce Tedaş'ta sayaç okuma işinde çalışan B.A.'yı görüp beğendi.

Alçı, daha sonra B.A. ile evlenmek istedi. B.A. ise teklifi 'geçmişinde cinayet bulunan birisiyle evlenemem' diyerek reddetti. Bu duruma öfkelenen Alçı, kadının işyerine gidip, bazen de yolunu keserek taciz etmeye başladı. Tacizlerin ardı arkası kesilmeyince B.A., Düziçi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 3 kez şikayette bulundu.

Her seferinde ifadesi alınıp serbest bırakılan Tufan Alçı'nın yakınları devreye girip B.A.'dan uzak durmasını istedi. Alçı, olaydan 3 gün önce yeniden B.A.'nın evinin etrafından dolaşmaya başladı. Adana'daki yakınlarını telefonla arayan B.A., ağabeyine durumu anlatıp, 'Bir zarar vereceğini sanmıyorum, ama her ihtimale karşı bana biber gazı gönderin diyerek durumu anlattı. Ağabeyi de, 'Bayrama geleceğim, o zaman getiririm' diyerek genç kadını sakinleştirmeye çalıştı.
 
10 Eylül günü bir arkadaşı ile birlikte işten evine dönen B.A.'ya satırla saldırdı. Kendini korumak isteyen B.A., kapıyı açıp içeri girdiği sırada Tufan Alçı arkasından yaklaşıp kafasına vurarak yere düşürdü. Saçlarından sürüklediği kadını evin içine sokan Alçı, B.A.'nın kafasına satırla vurmaya devam etti. Başını kollarıyla korumaya alan B.A.'nın 2 parmağı satır darbesi ile koptu. B.A.'nın, 'Yeter vurma' diye yalvarmasına rağmen Tufan Alçı, kafasına 12 darbe indirdi.
 
Olaydan habersiz şekilde iş arkadaşı B.A.'ya bir konuyu sormak için telefon açtı, ancak cevap alamadı. Alçı'nın tacizinden de haberdar olan iş arkadaşı B.A.'nın evine geldiğinde kanlar içinde buldu. Aynı anda B.A.'nın çığlıklarını duyan vatandaşlar da olay yerine ulaştı.

Tufan Alçı olaydan sonra kaçarken, ağır yaralanan B.A. Osmaniye'de yapılan ilk müdahalenin ardından Adana'ya sevk edildi. Başında kesikler ve kafatasında 12 kırık bulunan B.A. yoğun bakıma alındı. B.A.'nın müdahalede gecikildiği için dokuları ölen 2 parmağı ise yerine dikilemedi.
 
Kaçan Tufan Alçı, olaydan kısa süre sonra yakalandı. Alçı, ifadesinde suçlamayı kabul etmezken, evinde yapılan aramada kanlı elbise bulundu. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Tufan Alçı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA