Osmaniye’deki yangın kontrol altına alınamadı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını hala kontrol altına alınamadı. Söndürme çalışmalarına gece de devam edilecek.

Osmaniyedeki yangın kontrol altına alınamadı
09 Eylül 2013 Pazartesi 21:22 tarihinde eklendi.


Sumbas ilçesine bağlı Akyar mevkiinde gündüz saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınamadı. Gündüz saatlerinde havadan ve karadan müdahale edilen yangına havanın kararmasının ardından sadece karadan devam ediliyor.

Söndürme çalışmalarına Kadirli, Osmaniye, Düziçi, Toprakkale, Kozan, Ceyhan, Adana ve Mersin orman işletme müdürlüğüne bağlı ekipler ve arazözler katıldı. Yangın dolayısıyla öğleden sonra 4 köy tamamen boşaltılmıştı.

Yangının kontrol altına alınamamasında rüzgarın etkisi olduğunu belirten Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, söndürme çalışmalarını Sumbas ilçesine gelerek yerinde izledi. Vali Oduncu yaptığı kısa açıklama da “Yangında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı.

Söndürme çalışmalarına çevre il ve ilçelerden gelen arazözler iş makineleri ve yangın müdahale ekipleri ile devam ediliyor. Bölgede etkili olan rüzgarın gece etkisini kaybedeceğini düşünüyoruz. Şu ana kadar 2 ev 2 ahır yandı.

Ayrıca söndürme çalışmalarına katılan 2 arazözünde tekerlekleri yandı ve kısmen kullanılamaz hale geldi” dedi.


CİHAN