Osram işçi çıkaracak

Ampul üreticisi Osram dünya çapında işçi çıkaracak. Şirketten yapılan açıklamaya göre işten çıkarılacakların sayısı Almanya’da 1700, dünya çapında ise 7800 olarak belirlendi.

Osram işçi çıkaracak
30 Temmuz 2014 Çarşamba 19:54 tarihinde eklendi.

Osram’ın Almanya’da Berlin, Münih, Eichstätt ve Augsburg kentlerinde olmak üzere dört kentte tesisleri bulunuyor. Fabrika yönetimi işten çıkarmaların bir sosyal plan çerçevesinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Çok sayıda Türk’ün de istihdam edildiği Osram’ın tesislerinde işten çıkarmalardan en çok etkilenmesi beklenen bölümler geleneksel ampul üretilen bölümler ile pazarlama ve idari bölümler olacak. İşten çıkarma süreci iki yıla yayılacak ve ilk işçiler önümüzdeki yıl işten çıkarılacaklar.

Osram’da toplam 35 bin kişi çalışıyor. Osram yönetimi 2017 yılına kadar 260 milyon Euro tasarruf etmeyi hesaplıyor. Osram Genel Müdürü Wolfgang Dehen dünya çapında uygulanacak işten çıkarma planından Almanya’daki tesislerin de etkileneceğini onayladı ancak kesin bir bilgi vermekten kaçındı. Geleneksel ampul kullanımına son verilmesi sebebiyle Osram kayıplar yaşıyor. Edinilen bilgilere göre Osram’ın bu yılki cirosunda geçen yıla kıyasla yüzde 6’lık bir azalma kaydedildi. Osram pazardaki liderliğini korumak amacıyla LED ve laser teknikleriyle üretilen ışık sistemleri üretmeye yoğunlaştı ancak Asya’daki rakipleriyle mücadele etmekte zorlanıyor. 


CİHAN