ÖSYM KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başladı

2013 ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı bu sabah saat 9.30'da başladı

ÖSYM KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başladı
06 Temmuz 2013 Cumartesi 10:08 tarihinde eklendi.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başladı. Bütün adayların katılımının zorunlu olduğu sabahki oturumun yanı sıra bugün öğleden sonra da eğitim bilimleri testi oturumu da yapılacak. Pazar günü gerçekleştirilecek iki oturumla da KPSS maratonu sona erecek.

ÖSYM tarafından düzenlenen A Grubu KPSS saat 09.30’da başladı. Toplam dört oturum şeklinde gerçekleştirilecek sınav 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapılıyor. Sabahki oturuma öğretmen adayları ile öğretmenlik meslek bilgisi alanında yurtdışı yükseköğretim diploma denkliği için YÖK tarafından sınav kararı verilen adaylar zorunlu katılacak.

Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, Cumartesi öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 210 dakika olacak. Genel yetenek ve genel kültür 40'ar soruluk testlerle Cumartesi sabah, eğitim bilimleri 80 soruluk testle Cumartesi öğleden sonra yapılacak.

Pazar sabah 40'ar soruluk hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testleri, Pazar öğleden sonra da yine 40'ar soruluk çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler konularına ilişkin testler yer alacak.

Sınava girecek adaylar sabah saatlerinden itibaren sınav merkezleri önünde toplandı. Adaylar kimlik kontrollerinin ardından sınavın gerçekleştirileceği salona alındı. Adaylar sınavda ter dökerken yakınları da sınav merkezleri önünde dua okuyarak onları bekledi.