ÖSYM’den ‘nüfus cüzdanı’ uyarısı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Başkanlığı, nüfus cüzdanı olmayan, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmayan, soğuk damgası silinmiş 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim-ön lisans adaylarını uyardı.

ÖSYMden nüfus cüzdanı uyarısı
24 Eylül 2014 Çarşamba 11:48 tarihinde eklendi.

Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik gereğince adayların sınavlara alınmalarında sınava giriş belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurulması zorunlu olduğuna dikkat çeken ÖSYM tarafından "Bunların dışında bir özel kimlik belgesi geçerli değildir. Ancak bu durum, sınavdan bir gün önce nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için sorun oluşturmakta, bu durumdaki adayların, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden nüfus cüzdanı edinemedikleri için sınava girmeleri mümkün olmamaktadır." ikazı yapıldı.

İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK

ÖSYM Başkanlığı, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim-ön lisans sınavına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olan adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla 27 Eylül 2014 Cumartesi ile 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 07.00-09.45 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle sınavın yapılacağı merkezlerdeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, elinde ilgili sınava ait sınava giriş belgesi bulunan adaylara sınava girmek için gerekli olan nüfus cüzdanını düzenleyecek. 


CİHAN