Otel Yerine Neden Kiralık Villalar Tercih Ediliyor?

Tatil sezonu yaklaşırken, arkadaş grupları ile ve ailece keyifli bir tatil olanağı sunan kiralık tatil villaları yine popüler.

Otel Yerine Neden Kiralık Villalar Tercih Ediliyor?
05 Haziran 2022 Pazar 22:30 tarihinde eklendi, 1.330 kez okundu.

Tatil sezonu yaklaşırken, arkadaş grupları ile ve ailece keyifli bir tatil olanağı sunan kiralık tatil villaları yine popüler. Aylar öncesinden rezerve edilen tatil villalarına ilgi oldukça yüksek. Otel ve pansiyon gibi konaklama alternatiflerine nazaran villalar, konforlu bir deneyim sunması ile öne çıkıyor. Peki kiralık villaları bu denli popüler yapan diğer yönleri neler? Villa kiralama platformu hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, villa trendine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
 

Kiralık villalar özel bir yaşam alanı sunuyor
 

Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, tatil villalarının çok rağbet görmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

Kiralık villa, otele göre birkaç adım ön planda. Bunun nedenleri oldukça fazla ancak her şeyden önce insanları çeken, özel bir tatil alanı sunması. Otellerde konfor ve lüks hangi seviyede olursa olsun, orası bir toplu tatil alanı ve belli çizgiler her zaman var. Tatil villası ise, bu konuda sınırların çok esnek olduğu yerler. Hem evde zaman geçirme, hem havuzda, bahçede eğlenme hem de diğer konularda villalar avantajlı diyebiliriz. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar tercih edilirken, evcil hayvan sahipleri için evcil hayvan kabul eden villalar tercih ediliyor. Genç çiftler lüks ve jakuzili balayı villalarında kalmak isterken, gözden uzakta, doğa içinde bir tatil içinse muhafazakar villalar ilgi görüyor. Tatil villalarının geneli bahçeli ve denize sıfır olması ile dikkat çekiyor ancak bir önceki cümlede bahsettiğim gibi, her beklentiye hitap eden villalar bulmak mümkün.
 

Otele göre uygun fiyat avantajı
 

Otellere göre villaların bir adım önde olmasının diğer bir nedeni de, tatil için ucuz kiralık villaların yaygınlaşması. Villa tatili, geçmiş yıllarda bir lüks olarak değerlendiriliyordu. Ancak zaman içinde, günlük ve haftalık yazlık, havuzlu villaların sayısı arttı. Bugün Ege’de, Akdeniz’de, Marmara ve Karadeniz’de binlerce villa bulunuyor. Talep arttıkça, yeni villaların sayısı da artıyor. Tek kişilik bir tatil için, villalar otellerle hemen aynı çizgide denebilir. Ancak 4-5 kişilik tatil yapmak için, güvenilir villa kiralama platformu üzerinden bir tatil villası tercih edilmesi avantajlı oluyor. En iyi villa kiralama sitesi araştırması yaparak, mevcut seçenekler üzerinden villalar incelenebilir. 10 kişilik, hatta 14 kişilik villalar mevcut. Kalabalık aileler ve arkadaş grupları için bu villalar, otellere göre çok daha uygun.

 

Tatil villaları, hem tatildeki tüm beklentilere hitap etmesi hem de uygun fiyatlı bir tatil sunması açısından son yıllarda dikkat çekiyor. 2020’den itibaren pandemi etkisiyle artan bu ilginin sürmesini bekliyoruz.

 

 

Bu Yer Gezilir