Otistik çocuklara okul müjdesi

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, eğitimleri 2 yaşında başlayan otistik çocuklar için okul yapmayı planladıklarını söyledi.

Otistik çocuklara okul müjdesi
03 Nisan 2013 Çarşamba 14:17 tarihinde eklendi.

 

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otistik çocuklar velileriyle birlikte Vali Cerrah'ı ziyaret etti. Ziyarete gelen velilerden Kudret Serttepe, Vali Cerrah’tan otistik çocukların eğitim alabilecekleri okul konusunda destek istedi. Vali Cerrah ise okul yapımı için gerekli girişimin yapılacağını söyledi. Vali Celalettin Cerrah, yapılan araştırma sonucunda kentte 50’ye yakın otistik çocuk tespit ettiklerini ifade ederek, “Eğitimleri 2 yaşında başlayan bu çocuklarımız için okul yapmayı planlıyoruz. Şu an yer tespit çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu
 
Okul binasının bitmesinin yeterli olmadığını kaydeden Vali Cerrah, bu okulda eğitim verecek öğretmenlere ihtiyaç bulunduğunu, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Engelli çocukların eğitimlerinin sadece ailelerin sorunu olmadığını da ifade eden Vali Cerrah, “Bu sorun hepimizin. Çocuklarımızın hayata daha çok katılmaları, kendi hayatlarını devam ettirebilmeleri ancak eğitimle mümkün. Bu nedenle engelli olan çocuklarımızın eğitim alabilmesi için okullar yapıyoruz.” dedi.
 
 
Vali Cerrah, ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
 

CİHAN