Oto hırsızlık şebekesi adliyede

Adana'da polisin 7 ay süren takibinin ardından düzenlediği operasyonla çökerttiği oto hırsızlık şebekesinin 9 üyesi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, "Biz esnafız" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Oto hırsızlık şebekesi adliyede
16 Temmuz 2013 Salı 18:22 tarihinde eklendi, 2.449 kez okundu.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs, Yeşilbağlar ve Anadolu mahallelerinden otomobillerin çalınıp, plakası değiştirildikten sonra Suriye'de satıldığını belirleyen polis, çalışma başlattı.

Polisin, yaklaşık 7 ay süren teknik çalışması ve başka olaylarda yakalanan şüphelilerin ifadelerinden hareketle, çete elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Teknik çalışmasını tamamlayan polis, 14 Temmuz'da Nevşehir'in Ürgüp İlçesi ile Adana'da da 11 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.
 
Baskın sırasında polisin elinden kaçan Doğan Naynal, saklandığı komşu evin yatak odasında, Metin Ergüleç, Murat Aykılınç, Mehmet Aksoy, Cengiz Kaçar, Yusuf Kırtay, Murat Bandır, Özkan Ergüleç ile Osman Tokuş gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 100 polisin katıldığı operasyonda şüphelilerin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çalıntı olduğu belirlenen 2 otomobil ile bir plaka ele geçirildi.
 
Çaldıkları araçların plaka ve şase numaralarını değiştirdikten sonra Suriye'ye götürüp sattıkları kaydedilen çete elemanlarının sorgularında 16 ayrı suça karıştıkları ortaya çıktı. Toplam 8 otomobil çalıp sattıkları anlaşılan şüpheliler, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli hırsızlık, görevli memura mukavemet ve mala zarar vermek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Polisin kendilerine tuzak kurduğunu ileri süren zanlılardan Yusuf Kırtay, "Telefonda selam vereni topladılar. Biz kendi halinde esnafız. Bunlar bize tuzak kurdular" diye bağırdı.

DHA