Otobüsten kaçak sigara fışkırdı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, İran plakalı otobüste 20 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Otobüsten kaçak sigara fışkırdı
21 Temmuz 2013 Pazar 17:51 tarihinde eklendi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, İran plakalı otobüste 20 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Türkiye'ye yasa dışı yollarla kaçak sigara sokmak isteyen İran uyrukla 2 kişiyi gözaltına alındı.

Erzincan-Erzurum yolu üzerinde uygulama yapan KOM ekipleri, bugün saat 14.00 sıralarında, İran’dan Türkiye'ye Gürbulak sırın kapısından giriş yapan ve Antalya’ya turist almaya giden İran uyruklu yolcu otobüsünü durdurdu. Sürücülüğünü S.O. (43)’nun yaptığı ve içerisinde M.M. (24) isimli muavinin bulunduğu otobüste şüphe üzerine arama yapıldı. Her bölümü dikkatli bir şekilde arayan KOM ekipleri, otobüsün havalandırma kısmında, bagajda, tavan, taban, koltuk içleri, koridor ve yedek yakıt tankına gizlenmiş 20 bin paket çeşitli markalara ait kaçak sigara ele geçirdi. El konulan yolcu otobüsü emniyet garajına götürüldü. Otobüs sürücüsü S.O. ve muavin M.M. gözaltına alındı. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.


CİHAN