Otomobil mültecilere çarptı: 5 yaralı

Adana'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil durakta bekleyen İranlı mültecilere çarptı, kazada 5 kişi yaralandı.

Otomobil mültecilere çarptı: 5 yaralı
12 Temmuz 2013 Cuma 22:34 tarihinde eklendi.
 
Kaza, Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde meydana geldi. Hatice Çıkıkçı yönetimindeki 01 ED 261 plakalı otomobil, akşam saatlerinde Fatih Caddesi'ne geldiği sırada, yolda karşıdan karşıya geçen bir çocuğa çarpmamak için ani manevra yapınca direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Çıkıkçı, direksiyon hakimiyetini kaybedince İran'dan siyasi sığınmacı olarak gelen ve her hafta cuma günü Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne imza verip Meydan Mahallesi'ndeki evine gitmek için otobüs bekleyen İranlı mültecilerin arasına daldı.

Otomobil, önce annesiyle kaldırımda bebek aracında duran 1.5 yaşındaki Deniz Afsahi'ye, ardından ise yine kaldırımda bekleyen Perisa Motahay (37), Diana Motahay (68) ve Parisa Alinezhad'a çarptıktan sonra ağaca çarparak takla attı. Kadın şoförde aracın içerisinde yaralanırken, araç kullanılamaz hale geldi.
 
Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Bu arada sağlık ekipleri yaralı olan Parisa Alinezhad'a müdahale ederken, eşi Ahmed Alinezhad (38) bir an olsun yanından ayrılmadı. Alinezhad, sağlık ekiplerinin eşini sedyeye koyduğu, ambulansa bindirdiği anlarda da elini bırakmadı. Bu arada yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
 
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA