Otomobillere kar lastiği zorunlu mu?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kış lastiği zorunluluğunun ilk aşamada sadece ticari araçlara getirileceğini ve cezasının 500 TL olacağını açıkladı.

Otomobillere kar lastiği zorunlu mu?
09 Kasım 2012 Cuma 12:32 tarihinde eklendi, 6.771 kez okundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kış lastiği takmayana ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlara yönelik olduğunu belirterek, ''İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak'' dedi. 

 
Kış lastiği takmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini belirten bakan cezasının da 500 TL olacağını dile getirdi. 
 
Ulaştırma Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelikle yolcu ve yük taşıyan araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirilirken, hava şartlarının durumuna göre bu süre bir ay daha uzatılabilecek. 
 
Yönetmeliğe göre kış lastiğinin denetimini ise bakanlığın yetkilendirdiği bakanlık personelinin yanı sıra emniyet genel müdürlüğü, jandarma genel komutanlığı, gümrük ve ticaret bakanlığı’nın sınır kapılarındaki birimleri ile belediye birimleri yapacak. 
 
Kış lastiği takmayan aracın işleteni hakkında 500 TL idari para cezası verilecek ve araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmesine izin verilecek.