Otomotivde stratejik hata!

‘Stratejik yatırım teşvikini ithalatı ve katma değeri fazla olan alır’ kararı şaşırttı

Otomotivde stratejik hata!
10 Eylül 2012 Pazartesi 10:13 tarihinde eklendi.

 

Haziran ayında yürürlüğe giren, ancak yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tartışılan yeni teşvik paketi, otomotiv sektörü için hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Stratejik teşvik alacak sektörde yüzde 50’nin üstünde ithalat ve yüzde 40’lık katma değer zorunluluğu arayan paket, otomotiv yatırımlarına dokunmadan geçiyor.
 
Hükümetin otomotiv sektörünü stratejik sektör ilan etmesi, 2023 yılı hedefleri içinde 4 milyon adetlik üretim, 75 milyar dolarlık ihracat hedefi koyması, teşvikler konusunda da “cömert” davranacağı beklentilerini yaratmıştı. Ancak 19 Haziran 2012’de açıklanan teşvik paketinin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıktıkça, otomotiv sektörü de memnuniyetsizliğini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı.
 
Paketin ayrıntılarına bakıldığında stratejik sektörler içinde olduğu açıklanmasına rağmen neredeyse hiçbir otomotiv şirketi en büyük teşviklerin verildiği “Stratejik yatırımlar” kapsamına giremedi. Bunda
da yatırımı yapılacak modelin yer aldığı sınıftaki “ithalatının üretimden fazla olması” ve “sağlanacak katma değerin asgari yüzde 40” olması şartı etkili oldu. Türkiye’de otomotiv sektöründe bugün sadece küçük (B sınıfı) orta (C sınıfı) ve hafif ticari araç sınıfında üretim yapılıyor. Türkiye’de üretim yapan firmalar da yeni yatırımlarını bu sınıflarda  gerçekleştiriyor. Ama bu 3 sınıftaki üretim, ithalatın çok üstünde olduğu için firmalar otomatik olarak “stratejik yatırımlar” kapsamına giremiyor. Bu kapsamda şu an için bir tek Hyundai Assan’ın 2013 yılında Türkiye’de üreteceğiminik sınıfta (A) için bu teşvikten yararlanabileceği ortaya çıkıyor. Ancak Hyundai’nin de, yüzde 40’ın üzerinde katma eğer sağlama zorunluğumaddesinden ötürü, stratejik teşvik yerine büyük yatırımlar teşvikine başvurduğu belirtiliyor.
 
MOTOR VE LÜKS ARAÇ ÜRETEN ÇOK KAZANACAK
Yeni teşvik paketinde yer alan ‘Stratejik yatırımlar’ maddesi ‘büyük ve öncelikli yatırımlar’  maddelerine göre çok önemli destekler getiriyor. Öncelikli ve büyük yatırım maddelerinde bölge farkına bakılırken, “stratejik yatırımlar”da bölge farkı gözetilmiyor. Yani “Gümrük Vergisi muafiyeti”, “KDV istisnası”, “Vergi indirimi”, “Sigorta primi işveren hissesi desteği”, “Yatırım yeri tahsisi”, “Faiz desteği”, “KDV iadesi”, “Gelir vergisi stopajı desteği” ve “Sigorta primi” desteği en üst seviye olan 6’ncı bölgede değerlendiriliyor. 
Otomotiv sanayi ağırlıkta olarak birinci ve ikinci bölgede olduğu için ‘Stratejik yatırımlar’ dışındaki diğer teşvikler sektöre çok büyük imkânlar sağlamıyor. ‘Stratejik yatırımlar’ maddesinden ancak
Türkiye’de B, C ve hafif ticari araç sınıfının dışında araç üretip, yatırım yapacak firmalar  yararlanabilecek. Stratejik yatırım teşviki motor, şanzıman üretecek firmalara isabet edebilecek.
 
Paket yeni bir avantaj sunmuyor
Stratejik yatırımlar kapsamına giremedikleri için  büyük destek alamadıklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Biz bu kapsamda ancak büyük ölçekli yatırımlar teşvikine başvurduk. Ama bu teşvik farklı bir şey getirmiyor. Ayrıca yatırımla sağlanacak katma değerin asgari yüzde 40 olması şartını da yerine getirmek mümkün değil. Böyle bir oran dünyada yok” dedi.
 
‘Yüzde 40 katma değer olsa her hafta bir fabrika açarız’
Tofaş CEO’su Kamil Başaran teşvik paketinde çözüme kavuşturulması gereken birkaç detayın olduğunu belirterek, “Stratejik yatırım olmadığı takdirde hafif ticari araç açısından özellikle bizim gibi
birinci ve ikinci bölgede olan sektörlerin teşvik anlamındaki avantajı yok gibi. Yüzde 40’lık bir katma değer olsa, biz bunun gibi tesisleri her tarafta açmaya hazırız. Bütün konumuz bu kâr ortamını sürdürülebilir hale getirebilmek" dedi.

Habertürk