Otostop yapan öğrenciye iğrenç tuzak

Bayburt'ta oturan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki G.G., otostop yaparak geldiği Erzurum'da tecavüze uğradı.

Otostop yapan öğrenciye iğrenç tuzak
08 Mayıs 2013 Çarşamba 11:27 tarihinde eklendi.

Bayburt'tan geçen 19 Nisan'da Erzurum'a gelirken otostopçu erkek çocuğu kamyonetine alan kargocu 48 yaşındaki V.Ç., Erzurum'a yaklaşınca bir kamu kuruluşunda güvenlik görevlisi olan arkadaşı A.T.'yi aradı.

 
İddiaya göre V.Ç., "Evi ayarla, çocukları gönder, sana misafir getiriyorum" dedi. Atatürk Mahallesi'ndeki kuruma ait lojmanlarda oturan 46 yaşındaki A.T., arkadaşının getirdiği çocuğa lojmanda iddiaya göre tecavüz etti. Kargocu V.Ç., sabaha doğru çocuğu tekrar kamyonetine bindirerek Bayburt'a götürüp bıraktı.
 
Oğlunun kaybolması üzerine okula giden babası T.G., çocuğun 13 günden bu yana okula gitmediğini öğrendi. Gece de eve gelmemesi üzerine polise başvuran T.G., 20 Nisan günü Bayburt'ta caddede gördüğü oğlunu polis merkezine götürdü. Polisteki ifadesinde Erzurum'da yaşadıklarından söz etmeyen G.G.'nin tecavüze uğradığı hastanede raporla saptandı. Bunun üzerine G.G., başından geçenleri anlattı ve ailenin şikayeti üzerine V.Ç. ve A.T. gözaltına alındı. Tecavüz olayını kabul etmeyen A.T., "Çocuk sokakta kalmasın diye evime aldım. Bana iftira attılar, ben de onlardan şikayetçiyim" dedi ve çıkarıldığı Erzurum 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 22 Nisan günü tutuklandı. 
 
Otostop yapan çocuğun Avukatı Mustafa Polat, "Kargocu V.Ç., arkadaşını arayarak, 'evi ayarla, çocukları gönder, sana misafir getiriyorum" demiş. Ancak çocuk bunu ifadesinde belirtmediği için serbest bırakıldı. Tutuklanması için başvuruda bulunduk" diye konuştu.

DHA