Otostopla fuhuşa bin TL ceza

Erzurum'da otostop yöntemi ile fuhuş yapan kadınlar ve ile bu kadınlarla ilişki kuran erkeklere bin'er lira idari para cezası kesilmeye başlandı.

Otostopla fuhuşa bin TL ceza
14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:17 tarihinde eklendi, 2.807 kez okundu.
 
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı caddelerde hava karardıktan sonra kendini teşhir ederek otostop yolu ile temin ettiği müşterilerle para karşılığı fuhuş yapan kadınlardan rahatsız olan vatandaşlar ihbarda bulundu.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü çalışmalara ağırlık verdi. Fuhuş olaylarına karışan ve yasaklara aykırı hareket edenlere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre, Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyon Başkanlığının almış olduğu kararlar doğrultusunda, fuhuş yaptığı tespit edilen kadına, bu kadınla cinsel ilişkiye giren erkeğe bin'er TL idari para cezası kesilmeye başlandı. Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında daha sonra şöyle denildi:
 
"Toplum sağlığı, huzuru ve genel ahlak değerlerimiz bakımından yüksek önem arz eden bu duruma vatandaşlarımızın da hassas olması beklenmektedir. Ayrıca cinsel yollarla bulaşan hastalıkların en çok bu şekilde yayıldığı da unutulmamalıdır. Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak fuhuşla mücadelemize artan kararlılıkla devam edilecektir."

DHA