Oturma odasındaki Ferrari

Birçok kişinin satın almayı hayal bile edemeyeceği Ferrariler, salonun ortasına konunca "sahip olunması çok daha kolay" hale geldi.

Oturma odasındaki Ferrari
08 Aralık 2011 Perşembe 13:13 tarihinde eklendi, 1.610 kez okundu.

 

Bir Ferrari'yi bütünüyle yeniden şekillendirerek oturma odası sehpasına dönüştürmek? Çarpıcı bir fikir!
 
Bu sıra dışı fikrin sahibi ise evinde çok farklı bir eşya bulundurmak isteyen bir meraklı.
 
Fransız endüstri tasarımcısı Charly Molinelli, Los Angeles'taki bir araba hurdalığından aldığı kaza geçirerek kullanılamaz hale gelmiş bir Ferrari'yi sıkıştırarak orta sehpası boyutlarına getirdi. 
 
Sehpa olarak kullanılacak kutuyu, geri dönüştürülmüş maddelerle hazırladıktan sonra içine arabayı koydu. Bu ilginç eşyanın fiyatıysa 10-15 bin dolar arasında, yani orijinalinin 20'de biri kadar.
 
Kullanılan aracın bir Ferrari 458 olduğu ve değerinin 225 bin dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
 
"BULMAK ZOR OLDU"
 
Korsikalı tasarımcı Molinelli'nin, Sun gazetesine yaptığı açıklamaya göre tamamen pert olacak kadar sert bir çarpışma geçirmiş Ferrari bulmak çok zor olmuş.
 
"Tahmin edersiniz ki böyle bir kaza her gün olmuyor" diyen Molinelli, böyle bir Ferrari'yi buldukları için çok şanslı olduklarını belirtiyor.
 
Tasarımcı, kimi uzmanlardan yardım alsa da projeyi çoğunlukla tek başına yürütmüş. "Geri dönüşüm" konseptinde hazırladığı tasarımda atık haldeki çeşitli tahtalardan, çimento, boya ve vernikten yararlanmış.