Oy çalmakla suçlanan sandık başkanına hapis

ÇORUM'un İskilip İlçesi'nde eski Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa S., 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başkanı olarak görev yaptığı

Oy çalmakla suçlanan sandık başkanına hapis
30 Mayıs 2016 Pazartesi 16:34 tarihinde eklendi.
ÇORUM'un İskilip İlçesi'nde eski Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa S., 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başkanı olarak görev yaptığı okulda 'Usulüne aykırı olarak oy sandığının yerini değiştirdiği, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çalma' suçunu işlediği gerekçesiyle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde İskilip İlçesi'ne bağlı Sarıkavak Köyü'nde sandık başkanı olarak görev yapan o dönem İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olan Mustafa S. hakkında 'Oy sandığının yerini değiştirme, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çaldığı' iddiasıyla, İskilip Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ömer Küçük, tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde İskilip Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Mustafa S., hakkında İskilip Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 3 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanan Mustafa S., bugün karar duruşmasına çıktı. 
 
Mustafa S., son savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme 'Usulüne aykırı olarak oy sandığının yerini değiştirdiği, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çalma suçunu işlediği gerekçesiyle' 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçme Kütükleri Hakkında Yasanın 161/1 maddesi uyarınca suçun işleniş şekli de dikkate alınarak, Mustafa Selvi'nin 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 
 
Mahkeme, Selvi'nin duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Ömer Küçük'ün avukatı Bekir Çetin, Türk Adaleti'nin Mustafa S.'ye gerekli cezayı verdiğini söyledi. 
 
Mustafa S.'nin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başkanı olarak görev yaptığı Sarıkavak İlkokulu'ndaki tek sandıkta 40 kişi oy kullanmış, 39 oy AK Parti'ye çıkarken 1 oy geçersiz sayılmıştı. 
 
Mustafa S.'nin hakkındaki başka bir şikayet sonrasında İskilip İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevinden alınarak Bayat İlçesi'ndeki bir okula öğretmen olarak görevlendirildiği belirtildi.