Oy pusulaları hazır

12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımı ve dağıtımı tamamlandı.

Oy pusulaları hazır
30 Mayıs 2011 Pazartesi 11:11 tarihinde eklendi, 1.142 kez okundu.

 

24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulası üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan beyaz kağıtlara her seçim çevresinde seçime katılan siyasi parti ve bağımsız aday sayısı göz önünde tutularak bastırıldı. 
     
Birleşik oy pusulasının en üst kısmına "XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar Birleşik Oy Pusulası" ibaresi, bunun altına hangi ile hangi numaralı seçim çevresine ait olduğu yazıldı. 
     
Bu yazı altına en başta ve ortada partinin özel işareti, özel işaretinin altında kısaltılmış adının 14 punto, onun altında da 11 punto olarak tam yazı halinde adı, onun altında koyu renk ve büyük harflerle 10 punto olarak parti genel başkanının adı ve soyadı, belirli bir aralık veya çizgiden sonra çapı iki santimetre olan bir boş daire basılarak bütün bunların altı çizildikten sonra bu çizginin altına o partinin kesinleşen aday listesinde yer alan adaylarının ad ve soyadları 8 punto halinde aldıkları sıra numarasına göre yazıldı. 
     
Birleşik oy pusulasındaki siyasi parti sütunları arasında 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık yer aldı. 
   
Bağımsız adaylar, birleşik oy pusulasının en sağ tarafındaki siyasi parti sütunundan sonra ve aynı hizada olmak üzere 0,75 santimetre aralık bırakılarak, dikey ve kalın bir çizgi çizildikten sonra yerleştirildi. Birden fazla bağımsız aday sütunları arasında da 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bırakıldı. 
     
YSK, her seçim kuruluna 10'ar paketi yedek gönderilmek üzere 69 milyon 163 bin 710 oy pusulası bastırdı. Pusulaların, seçim kurullarına dağıtımı tamamlandı. 
     
     15 SİYASİ PARTİ YARIŞACAK- 
     
     Seçime 15 siyasi parti katılacak. Oy pusulasındaki yerlerine göre seçime katılacak siyasi partiler şöyle: 
     "1- Adalet ve Kalkınma Partisi 
     2- Demokrat Parti 
     3- Cumhuriyet Halk Partisi 
     4- Emek Partisi 
     5- Millet Partisi 
     6- Liberal Demokrat Parti 
     7- Saadet Partisi 
     8- Hak ve Eşitlik Partisi 
     9- Halkın Sesi Partisi 
     10- Milliyetçi Hareket Partisi 
     11- Doğru Yol Partisi 
     12- Türkiye Komünist Partisi 
     13- Milliyetçi ve Muhafazakar Parti 
     14- Büyük Birlik Partisi 
     15- Demokratik Sol Parti"