Oyları örümcek ağına takıldı

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı bir kasabada, eski bir oy sayım makinesindeki örümcek ağları nedeniyle sayım bir gün gecikmeli olarak yapıldı. Kasaba halkının oylarını yarışı kaybeden Romney'den yana kullandığı belirlendi.

Oyları örümcek ağına takıldı
08 Kasım 2012 Perşembe 19:56 tarihinde eklendi, 1.115 kez okundu.

 

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Rehoboth kasabasında örümceğin azizliğine uğrayan elektronik oy sayım makinesi nedeniyle oy sayımı bir gün gecikti.
 
The Sun Chronicle gazetesine konuşan sicil memuru Kathleen Conti, önceki gün kasabadaki eskimeye yüz tutmuş oy sayım makinelerinden birinin düzgün çalışmadığını fark ettikten sonra arızanın giderilmesi için bir teknisyen çağırdığını söyledi.
 
Conti, inceleme yapan teknisyenin örümcek ağı nedeniyle makinenin tarayıcısının oyları sayma işlemini yerine getiremediğini belirlediğini kaydetti.
 
Makinedeki sorunun giderilmesinin ardından oyların sayım işleminin ancak dün öğleden sonra tamamlanabildiğini anlatan Conti, yıllardan beri seçim makinelerinin değiştirilmesi için her yolu denemesine karşın hiçbir sonuç alamadığını sözlerine ekledi.
 
Rehoboth'da gecikmeli de olsa sayılan oyların, Massachusetts'de yaşayan Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney'den yana kullanıldığı görüldü.