Öyle şeyler söyledi ki !..

''Öyle Bir Geçer Zaman Ki'' dizisinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya'dan ilginç açıklama

Öyle şeyler söyledi ki !..
05 Mayıs 2011 Perşembe 10:05 tarihinde eklendi, 1.615 kez okundu.

 

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, çocuklara dizi izlettirilmemesi tavsiyesinde bulundu.
 
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği söyleşiye "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya katıldı.
 
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Petekkaya, üniversite yıllarının öğrencilerin yaşadıkları en güzel dönem olduğunu söyledi.
 
Petekkaya, kariyeri açısından değişik bir rol oynamak istediğini anlatarak, "Son yıllarda hep benzer rolleri oynadım. Dolayısıyla bu rol benim için çok farklı ve çok çelişkili. Oynaması gerçekten çok zor bir rol. Oynarken gerçekten çok zorlanıyorum. Zorlanıyorum derken şu şekilde yani, Ali Kaptanı oynamak cidden çok zor." dedi.
 
Oynadığı diziye başlamadan önce başka teklifler de aldığını belirten Petekkaya, riskli olmasına rağmen kendisinin "Ali Kaptan" rolünü tercih ettiğini ifade etti.
 
Petekkaya, bir öğrencinin kendi çocuğuna dizi izletip izletmediği yönündeki sorusu üzerine, "Ben çocuğumun dizi izlemesini istemiyorum. Yani sizde izlettirmeyin. İzleyebileceği daha önemli şeyler var onları izlesinler." diye konuştu.
 
Çocuğuna kendi dizisinin fragmanlarını da izletmediğini vurgulayan Petekkaya, küçük yaştaki oğlunun dizinin bir fragmanını izleyerek kendisine "Baba senin başka karın ve çocukların mı var?" diye sorduğunu, daha sonra oğlunu dizi setine götürerek durumu düzelttiğini anlattı.
 
-"SENARYOYU OKURKEN ALİ KAPTAN’A KÜFÜR EDİYORUM"- 
Oynadığı rolün gerçek hayatta ciddiye alınmaması gerektiğini ifade eden Petekkaya, bunun bir meslek olduğunu ve kendisinin de mesleğini yapması gerektiğini dile getirdi.
 
"Ali Kaptan" karakterini de birisinin canlandırması gerektiğine dikkati çeken Petekkaya, şunları söyledi: "Gerçek hayatta rolümü ciddiye alan şu ana kadar olmadı. Ciddiye alanlar da olabilir ancak bu eskiden iyi rolleri oynadığım için olabilir. Bazen izleyiciler küfür ediyorlar ama Erkan Petekkaya’ya değil, Ali Kaptan’a küfür ediyorlar. Senaryoyu okurken ben bile Ali Kaptan’a küfür ediyorum yani. Gerçek hayatta rolümün etkisinde kalmıyorum. Çünkü rol yaptığımın farkındayım. Rolle özdeşleşmemek gerekir ki dışarıdan bakıp o role başka bir hayat verebilesin" Petekkaya, öğrencilerin dizide "Küçük Osman" rolünü oynayan Emir Berke Zincidi’nin psikolojisinin etkilenip etkilenmediği yönündeki sorusu üzerine de, "Bu diziden kötü şekilde etkilenmedi. Çünkü biz birçok sahneyi onun olmadığı anda çekiyoruz. Bazı zor ve ağır sahneleri o olmadan çekiyoruz. Daha sonra montaj ekibimiz onun çekimlerini montajlayarak bizim oynadığımız o sahnelere monte ediyor. Siz de Osman oradaymış gibi izliyorsunuz" dedi.
 
Söyleşi, SAÜ Öğrenci Konseyi tarafından Petekkaya’ya plaket verilmesiyle sona erdi