"ÖYM'lerin kaldırılması örtülü bir aftır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kapatılması çalışmasıyla PKK, KCK'lılar, Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat davaları ile Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi.

ÖYMlerin kaldırılması örtülü bir aftır
02 Şubat 2014 Pazar 17:06 tarihinde eklendi.

Destici, "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması bir örtülü aftır." dedi.

Destici, memleketi Eskişehir'de belediye başkanları aday tanıtım toplantısına katıldı. Destici, burada partililer tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Bir vatandaş, kara kalemle çizdiği resmini Destici'ye hediye etti. Ardından kürsüye çıkan Destici, hükümeti ve Başbakan'ı sert bir dille eleştirdi.

BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yıllarca hücrelerde demokrasi mücadelesi verdiğini anımsatan Destici, Başbakan Erdoğan'a atıfta bulunarak, "Yazıcıoğlu, birileri gibi sadece birkaç ay lüks otellerde hapis hayatı yaşamamıştır. Yazıcıoğlu 7,5 yıl cezaevinde kalmıştır. Bunun da 5,5 yılını hücrede geçirmiştir. Onun için bu konuda en büyük bedeli ödeyenlerinden bir tanesi odur." şeklinde konuştu.

"TBMM MİLLETİ TEMSİL ETMİYOR, ERKEN SEÇİME GİDEREK KENDİNİ YENİLEMELİDİR"

Demokratik kazanımlardan asla vazgeçilmemesi gerektiğini kaydeden Destici, Türkiye'nin hala tam demokratik anayasa ile yönetilmediğini vurguladı. "Bunun sorumlusu hükümet ve Meclis'te temsilcileri olan siyasi partileridir." diyen Destici, şöyle konuştu:

"Millete yeni sivil demokratik anayasa yapma sözü verdiler. Ama bunu yerine getirmediler. Sadece bu yüzden bile bu Meclis'in erken seçime giderek, kendisini yenileme zorunluluğu vardır. Çünkü artık TBMM, milleti temsil etmemektedir. Siyasi partilerin ve siyasi liderlerin temsilcisi konumundadır. Bu Meclis kendini yenilemelidir. Meclis anayasa için oluşmuştur.

Şu anda her türlü siyasi edebin dışında, kışkırtıcı dile rağmen milletimiz sabırlı bir şekilde, kanaatkar, vakarlı bir şekilde asla bu çatışmaya ve tuzağa düşmüyor. Ama Meclis'teki siyasetçilere bakıyorsunuz, uçan tekmeler havada uçuşuyor, yumruklar küfürler havada uçuşuyor. Onun için siz asil, Türk milletini, bu Müslüman milletini temsil etmiyorsunuz. Milleti temsil edecek vekillerin oraya gitmesi lazım."

"SAKIN BÖBÜRLENME, BİR BEN VARIM DEME, YOKSAN DA OLUR"

Bugüne kadar milletin hep 'alternatif yok' diye kandırıldığını ifade eden Destici, 'Biz varsak, siz varsınız. Biz yoksak, siz yoksunuz' gibi hiç yakışık almayan sözlerle millet iradesine ipotek koymaya kalkıldığını vurguladı. Hükümet yetkililerine şiirle cevap veren Destici, şöyle dedi:

"Bunlara buradan şu dörtlükle cevap vermek istiyorum ve bunun da yeteceğini düşünüyorum: 'Yüzde ısrar etme doksanda olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın böbürlenme şahım elinde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur.'

Dolayısıyla bu millet en zor şartlarda kendi içinde ne yiğitler ne liderler çıkartmıştır. Bu Anadolu'nun gözü yaşlı ama inançlı imanlı, eli öpülesi ayakları öpülesi ne yiğitler doğurmuş. Yine doğururlar. Dolayısıyla bu büyük Türk milleti başsız kalmamıştır, yine kalmayacaktır. Çünkü bu Türk milleti dualı bir millettir. Bu Türk milleti 10 asırdan fazladan fazla süre İslam'ın sancaktarlığını yapmıştır."

"BU BİR ÖRTÜLÜ AFTIR"

Son günlerde hukuk sisteminde yapılan değişikliklere de değinen Destici, bu durumun düşündürücü olduğunu vurguladı. Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "HSYK’nın yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. 3 sene önce bu hükümet bunun öncülüğünü yaptı.

Biz de 'evet ' dedik ve HSYK'nın yapısı oluşturuldu. Şimdi ne oldu da bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz? Yine bu hükümet döneminde Özel Yetkili Mahkemeler kuruldu. Ne oldu da şimdi bu özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya çalışıyorsunuz?

Bölücü olmayan, çete kurmayan, örgüt üyesi olmayan, devlete millete baş kaldırıp silah çekmeyen, herhangi bir yolsuzluğun, hırsızlığın içinde olmayan Özel Yetkili Mahkemenin hakiminden, savcısından niye korksun. Dolayısıyla da bu mahkemeler dün lazım idiyse bugün lüzumunu niye yitirmiştir. Bunun millete anlatılması lazım. Bizim anladığımız şudur.

Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek, başta terörist başı Apo olmak üzere tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılanma yolu açıp affetmek demektir. Bunun adı örtülü bir aftır. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek, milletin iradesini tanımayıp, milletin seçtiklerini silah yoluyla, darbe yoluyla değiştirme girişiminde bulunan Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat, 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek bütün yolsuzlukları, hırsızlıkları, uyuşturucu ve her türlü fenalığı, örgütlü işlenen suçların üzerini örtmek demektir. Daha da önemlisi bizim için rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturma dosyasını kapatmak demektir."

"ÖYM'LER HALKLA YAPILAN MUTABAKATLA KALDIRILMALI"

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının milletle mutabakatla yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, "Onun için biz bu soruşturmaların tamamlanmasını, eğer kapatılacaksa bütün bu dava süreçleri tamamlanıp milletin mutabakatıyla kapatılmasından yanayız. PKK'lılarla el sıkışarak, Apo ile müzakere ederek değil, Meclis'te BDP'lilerle iş tutarak değil, bu milletle el ele tutuşacaksın.

Nasıl referandumda yüzde 58'le senin yanında olmuşsa bu Türk milleti, milli iradeye saygılı olan bu millet ve BBP yine senin yanında olur. Bırak sen PKK ile vatan hainleri ile iş tutmayı. Gel millete dön ve milletle, milletin temsilcisi olanlarla bu işleri yap."


CİHAN