"Oyuncularımı kutluyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe maçında oyuncularının mücadele ruhlarından ve onurlu duruşlarından dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Oyuncularımı kutluyorum
06 Ekim 2013 Pazar 23:55 tarihinde eklendi.

Bordo-mavili takımın deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldığı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan Akçay, "Başlangıçta üç faktörü içinde bulunduran bir maç oynadık. Hem ligi elde tutmak istiyorsunuz, psikolojik ve ruhsal açıdan önemli bir müsabakayı çıkıyorsunuz.

Akıl ve estetik bir anda olabilir miydi. Biz aklı tercih ettik. Akıllı oynayarak rakip büyük toplar sonucunda gol bulmaya çalıştık. Dikkatliydik maçın başından sonuna kadar iyi mücadele oldu. Özellikle oyuncularımın onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Buraya gelirken galibiyet düşünülmedi mi, beraberlik için mi geldiniz?" sorusuna ise Mustafa Reşit Akçay, şöyle cevapladı:

"Üst düzeyde oynayan takımla bir sistemle inat ederek oynayamazsınız. Rakip sizi farklı davranışlara itebilir. Oyun kalitesini düşünürken hedefe giden puanları almak zorundasınız. 5 atıp 4 gol yiyen mantıkla oynamıyorum.

Savunma iyi yapılırsa direk oyun anlayışı ile oynarsanız. Sonuç alırsınız. Savunma saygı duyduğum için estetik olmayan maçlar görebilirsiniz. Estetik ve akılla oynadığınızda aklı önde tutuyorum."

Bir başka gazetecinin, "Hafta içinde sportif direktör Ünal Karaman istifa etti. Takımı olumsuz etkiledi mi?" sorusuna ise bordo-mavili takımın hocası, "Ünal Karaman tanıdığım kadarıyla kaliteli bir insan kulübümüzün işleyişi ile ilgili sorunlar olduğunu ifade etti.

Kendisi çok yüksek yetkilerle başladı. Bizim bilmediğimiz çok fazla bilgim yok. Bu anlayış içindeki belki tıkanmalar oldu. Profesyonel dünyada futbolun yönetim biçiminde bu tıkanmaların gayet normal olduğunu kabul edilerek kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile kabul ediyorum." diye cevap verdi.


CİHAN