"Oyunundan memnun kaldım"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Gaziantepspor deplasmanından 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını, oyunun büyük bölümünde rakibe karşı üstün olduklarını ve bundan memnun kaldığını ifade etti.

Oyunundan memnun kaldım
08 Şubat 2014 Cumartesi 00:27 tarihinde eklendi.

Maç sonrası Gaziantepspor mücadelesini değerlendiren Bilic, çok iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Bilic, “Gerçekten çok iyi oynadık. Oyunun çok büyük bölümünde rakibe karşı üstündük ve gerçekten bundan memnun kaldım. Oyunun önemli bir bölümünde maçı kazanacağımızı, maçı koparacak duruma getireceğimizi hissettim ve ben de yedek kulübesinden özgüvenle maçı seyrettim.” dedi.

İyi bir rakibi çok iyi kapattıklarını belirten Bilic, Cenk gibi çok tehlikeli işler yapabilecek oyuncuları iyi kapattıklarını vurguladı. Bilic, “Cenk oynadığı her maçta bir iki tane şutu mutlaka atan bir oyuncu. Traore ve diğer oyuncuları da keza aynı şekilde.

Rakibin bütün kanallarını kapattık. Baskıda, paslaşmada yarattığımız kombinasyonlarda çok yüksek seviyede oynadık. Her takım için çok zor olacak bir deplasmanı çok iyi geçtik ve çok güzel bir galibiyet aldık.” diye konuştu.

Yedikleri gol sonrası çok kızdığını dile getiren Bilic, golden sonra rakibin ceza sahasına gelmesini engelleyemediklerini kaydetti. Manuel Fernandes’in yedek bırakması ile ilgili soruya Bilic şu cevabı verdi: “Tüm oyuncularımı gerekirse savunurum Manuel’i savunmamın en büyük sebebi, medyada Manuel’i haksız yere eleştiren ve doğru olmayan birçok haber çıktı.

Ben de teknik direktörü olarak Manuel’i savundum. Bu akşamki karara gelince, bir haftalık periyotta çok önemli 3 tane maç oynayacaktık. Bu akşam bunların ilkini oynadık. Kasımpaşa tekrarı maçında bazı oyuncularımızı kural gereği kullanamayacağız. Bu birinci sebep. İkinci sebep ise bu akşam Gaziantepspor’a karşı mümkün olan en iyi 11’i çıkarmaya çalıştık. Manuel çok iyi bir oyuncu ve biz Manuel’i kullanmaya devam edeceğiz.”

Devre arasında Gaziantepspor’dan transfer edilen Cenk Tosun transferini değerlendiren Bilic, “Cenk her zaman tehdit yaratan bir oyuncu. Koşu alanı bulduğunda çok tehlikeli bir futbolcu. Bu akşamda 3-4 tane pozisyon yakaladı. Hatta bir tanesini Tolga çok iyi çıkardı. Ama savunmada Pedro ile Dany çok iyi bir oyun çıkardılar ve Cenk’i etkisiz hale getirdiler.” açıklamalarına yer verdi.

Zor bir deplasman mücadelesi verdiklerini söyleyen Tolga Zengin, Kasımpaşa maçına moralli çıkmaları için iyi bir galibiyet aldıklarını dile getirdi. Sakatlığının tam olarak geçmesine rağmen bu maçta oynadığını belirten Zengin, “Takımın ihtiyacı olduğun sürece ben oynarım. Daha büyük acılarla oynadım ben. Kasımpaşa maçında annemi kaybederek oynadım.

Bu bedenen olan bir acı. Beden acıları dindirirsin çok problem değil. Tedavi oluyorum zaten. Dinlenmen gereken zaman vardır. Bir de fedakarlık yapman gereken zaman vardır. Takım arkadaşlarımın bana ihtiyacı olduğunu düşündüm oynadım.” diye konuştu.

Beşiktaşlı Pedro ise bugün takım olarak iyi oynadıklarını söyleyerek, takımın kazanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Beşiktaş’ın 00.00’da kalkması gereken uçağının bir buçuk saat rötar yapacağı, bunun nedeninin ise uçak kaçırma nedeninden dolayı öğrenildi. Beşiktaşlı kafile rötar nedeniyle otele geçti.


CİHAN