Özal ailesi: Mezar açılmasın

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, aile olarak Turgut Özal'ın mezarının açılmasını istemediklerini söyledi.

Özal ailesi: Mezar açılmasın
24 Eylül 2012 Pazartesi 14:21 tarihinde eklendi.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla babasının mezarının açılmasına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile görüşmek üzere adliyeye geldi.

 
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na özel aracıyla gelen Ahmet Özal, binaya girişi sırasında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.
 
Ahmet Özal, manevi olarak mezarın açılmasını kendisinin ve hiçbir aile bireyinin istemediğini ifade ederek, şunları söyledi:
 
''Mevtayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama artık bu Devlet Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu mezar açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman incelemenin uygun bir şekilde yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından gerekli teçhizatla yapılmasıdır. Bu saatten sonra bunlar çok önemli.''
 
Özal, mezarın ''ne zaman açılacağı'' konusunda fikir sahibi olmadığını ifade ederek, ''Artık ona herhalde savcı bey karar verecek. Adli tıp uzmanlarının oluşturulması, belki bir heyet oluşturulması, bunların hazırlanması belli bir süreç gerektirecektir. Bir günde olacak iş değil'' dedi.
 
Bir gazetecinin ''Annenizin hasta olduğu söyleniyor, doğru mu '' sorusuna Özal, ''Doğrudur. Kolay değil'' yanıtını verdi.
 
Savcı ile mezarın açılmasıyla ilgili görüşmeye geldiğini bildiren Ahmet Özal, şöyle devam etti:
 
''Mezarın ne zaman ve hangi yöntem ile açılacağını savcı bey ile görüşeceğiz. Sayın savcıyla daha önce de görüşmüştük. Gayet hassas davranacaklarını biliyorum. Onun için teşekkür ediyorum. Normal olarak aileden mezar açılırken birinin olması gerekiyor. Büyük ihtimalle ben bulunacağım.''
 
Daha sonra Ahmet Özal, Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüşmek üzere adliyeye girdi. 
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının ölümüyle ilgili iddialar üzerine açılmasına karar verilmişti.

NTV