Özal'ın mezarı ne zaman açılacak?

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının mezarının ne zaman açılacağı ile ilgili, ''Hiçbir fikrim yok. Artık ona herhalde savcı bey karar verecek'' dedi.

Özalın mezarı ne zaman açılacak?
24 Eylül 2012 Pazartesi 16:04 tarihinde eklendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Turgut Özal'ın mezarının açılması  için İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği talimata ilişkin görüşmek üzere  İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ahmet Özal, girişte gazetecilerin sorularını  yanıtladı.
       

Ahmet Özal, manevi olarak mezarın açılmasını kendisinin ve hiçbir aile  bireyinin istemediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Mevtayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama artık bu Devlet  Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu mezar  açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman incelemenin uygun bir şekilde  yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından gerekli teçhizatla  yapılmasıdır. Bu saatten sonra bunlar çok önemli.''
       
Özal, mezarın ''ne zaman açılacağı'' konusunda fikir sahibi olmadığını  ifade ederek, ''Artık ona herhalde savcı bey karar verecek. Adli tıp uzmanlarının  oluşturulması, belki bir heyet oluşturulması, bunların hazırlanması belli bir  süreç gerektirecektir. Bir günde olacak iş değil'' dedi.
         
Bir gazetecinin ''Annenizin hasta olduğu söyleniyor, doğru mu?'' sorusuna  Özal, ''Doğrudur. Kolay değil'' yanıtını verdi.
         
Savcı ile mezarın açılmasıyla ilgili görüşmeye geldiğini bildiren Ahmet  Özal, şöyle devam etti:
         
''Mezarın ne zaman ve hangi yöntem ile açılacağını savcı bey ile  görüşeceğiz. Sayın savcıyla daha önce de görüşmüştük. Gayet hassas  davranacaklarını biliyorum. Onun için teşekkür ediyorum. Normal olarak aileden 
 mezar açılırken birinin olması gerekiyor. Büyük ihtimalle ben bulunacağım.''       

Daha sonra Ahmet Özal, Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüşmek üzere adliyeye girdi.