Özbekistan 1-1 Ürdün

Özbekistan, Brezilya-2014 Dünya Futbol Şampiyonası play-off ilk tur maçı kapsamında deplasmanda karşılaştığı Ürdün’den avantajlı ayrıldı.

06 Eylül 2013 Cuma 21:30 tarihinde eklendi.

Özbekistan 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmadan 1-1’lik skorla ayrılmayı başararak rövanş maçı öncesinde önemli avantaj elde eti. Özbekistan bu skorla turu geçme şansını Taşkent’e bıraktı.

Japonyalı hakemin yönettiği karşılaşmadaki ilk gol sesi ev sahibi Ürdün’den geldi. Karşılaşmanın 30. dakikasında Ürdün oyuncusu Musap El Laham ile 1-0 öne geçti. Özbekistan’ın bu gole cevabı gecikmedi. Konuk ekip karşılaşmanın 34. dakikasında deneyimli oyuncusu Server Cebarov’la skoru 1-1 yapan golü buldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki tarafın çabası başka gol getirmeyince karşılaşma ilk yarıda atılan bu iki golle sonuçlandı: 1-1

Başkent Amman’da Kral Abdullah Stadı’nda yapılan kritik karşılaşmanın rövanşı 10 Eylül’de Taşkent’te oynanacak. Bu iki karşılaşma sonrasında averajı iyi olan takım Brezilya-2014 vizesi almak için daha sonra Okyanus temsilcisiyle karşılaşacak.


CİHAN