Özbekistan, bağımsızlığının 23. yıl dönümünü kutluyor

Özbekistan'da bağımsızlığın 23. yıl dönümü, ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Özbekistan, bağımsızlığının 23. yıl dönümünü kutluyor
01 Eylül 2014 Pazartesi 10:17 tarihinde eklendi.

Başkent Taşkent'te düzenlenen kutlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törene başta Cumhurbaşkanı İslam Kerimov olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri ve kalabalık bir davetli topluluğu iştirak etti.

Davetlilerin sıkı güvenlik önlemleri altında alındığı tören, Kerimov’un alana gelmesiyle başladı. Kutlama törenine daha sonra milli marşın okunmasıyla devam edildi. Dev ekranlara yansıtılan Özbekistan bayraklarıyla donatılan törende konuşan Kerimov, halkın bayramını kutladı. Kerimov, konuşmasında, bağımsızlıkla birlikte önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Kerimov, “ Bağımsızlık, hepimize özümüzü anlama duygusunu, dilimizi, mukaddes dinimizi, değer, örf ve adetlerimizi geri verdi.” dedi.

Tören alanı, yüzlerce balonun havaya bırakılmasıyla renklendi. Kutlamada sahne alan milli kıyafetli öğrencilerin sunumları ise göz kamaştırdı.

Tribünde gösterileri izleyen davetliler ise zaman zaman danslarıyla coşkuya ortak oldu. Miniklerin renkli gösteri ise davetlilerden büyük beğeni topladı. Ülkenin önde gelen sanatçılarının sahne aldığı tören, renkli havai fişek gösterisiyle son buldu.


CİHAN