Özel halk otobüsü sahipleri, belediyeye yürüdü

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur, oda üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü.

Özel halk otobüsü sahipleri, belediyeye yürüdü
22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:53 tarihinde eklendi.

Belediye'nin kuruluşu BURULAŞ ile aralarındaki anlaşmanın sona erdiğine ilişkin belgeyi belediye yetkililerine veren Umur, anlaşma olmaması halinde 3 Haziran itibariyle otobüslerde bilet sistemine geçeceklerini söyledi.

Yaklaşık 150 civarındaki özel halk otobüsü sahibi, önce Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ’deki merkezine yürüdü. Ellerindeki dosyaları belediye yetkililerine veren araç sahipleri, daha sonra yürüyerek BURULAŞ’ın önüne geldi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, araç sahipleri ile BURULAŞ güvenlikleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Araç sahipleri, Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur tarafından sakinleştirildi. Yapılan görüşmelerin ardından BURULAŞ bahçesine girmelerine izin verilen araç sahipleri, ellerindeki dosyayı BURULAŞ genel müdür yardımcısına teslim etti. Ramazan Umur, kısa bir konuşma yaparak tepkilerini dile getirdi.

Daha sonra BURULAŞ önünden ayrılan araç sahipleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki tarihi binasına giderek basın açıklaması yaptı. Eylem olaysız sona erdi.


CİHAN