Özel Tim silahını çaldırdı

Afganistan'da görev yapan polis özel timi, hırsızlık kurbanı oldu. Araçta bırakılan silah çalındı.

Özel Tim silahını çaldırdı
06 Nisan 2011 Çarşamba 12:41 tarihinde eklendi, 4.312 kez okundu.

 

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk büyükelçisini ve binayı koruyan iki özel timci, bir M16 piyade tüfeğini hırsızlara kaptırdı.
 
Özel timciler, 'Akrep' adı verilen araçtan inerken silahı araçta bıraktı. Bu sırada aracın yanına gelen iki Afgan'dan biri polisi oyalarken diğeri tüfeği alıp kayboldu.
 
İki özel timci hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Emniyetin riskli operasyonlarını gerçekleştiren özel timi, hırsızlık mağduru oldu. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'nin Afganistan Büyükelçiliği'ni koruyan özel harekatçıların M16 piyade tüfeği, zırhlı araçtan çalındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, silahı çaldıran iki özel timci polis hakkında disiplin soruşturması başlattı.
 
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği binası ile Büyükelçi Basat Öztürk'ün güvenliğini sağlayan özel timcilerin M16 tüfeğinin çalındığı ortaya çıktı. Büyükelçi Öztürk'ün Kabil'deki bir programında korumalığını üstlenen iki özel timci, demirbaşa kayıtlı M16'yı 'Akrep' adı verilen araçta bırakıp araçtan indi. Bu sırada polislerin yanına iki Afganlı geldi. Zanlılardan biri aracın sürücülüğünü üstlenen polisi oyalarken diğeri de araç içindeki piyade tüfeğini alıp kayıplara karıştı. Büyükelçinin programının sona ermesine kısa bir süre kala özel timciler silahın çalındığını fark etti. Özel timcilerin silahının çalınması Büyükelçi Öztürk'e iletildi. Kabil Büyükelçiliği'nde çalınan silah konusunda tutanak tutuldu. Tutanak Dışişleri Bakanlığı kanalıyla İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.
 
'ARAÇ DIŞINDA SİLAH TAŞIMAYIN'
Kabil'de M16 tüfeğini çaldıran iki polis, Türkiye'ye döndüklerinde haklarında soruşturma açıldı. Elazığ ve Samsun Emniyeti Özel Harekat şubelerinde görevli polisler hakkında idari soruşturma açıldı. Bir polis başmüfettişi de soruşturma ile görevlendirildi. İki özel harekâtçıdan, çalınan M16 piyade tüfeğinin parasının alınacağı belirtiliyor. Soruşturmada müfettişe ifade veren polisler, büyükelçiliğin talimatı ile araç dışında silah taşımalarına izin verilmediğini dile getirdi. Bu sebeple araçtan indiklerinde silahlarını almadıklarını belirten özel timciler, yanlarına gelen bir Afganlının silahı çalmış olabileceğini öne sürdü. Müfettişlerin soruşturmada, özel timciler hakkında 20'şer ay kıdem durdurma (kıdem tenzili) cezası isteyebileceği belirtiliyor.

NTV