Özel yetkili savcılara özel koruma

Çağlayan'dakİ İstanbul Adliyesi'ne taşınmaya hazırlanan özel yetkili savcı ve hakimler için ekstra güvenlik önlemleri alınacak.

Özel yetkili savcılara özel koruma
10 Mayıs 2012 Perşembe 08:39 tarihinde eklendi.

 

Ergenekon ve Balyoz gibi davalara bakan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi, pazartesiden itibaren göreve Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda devam edecek.
 
Ancak Çağlayan Adliyesi'nde önceki gün yaşanan çatışma, dikkatleri binanın güvenliğine çekti. Bu nedenle adliyede, özel yetkili hakim ve savcıların taşınacağı katlarda önlemler artırılıyor.
 
Özel yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen ve yaklaşık 10 savcı binanın 3. katında, diğer savcılar 7. katta görev yapacak.
 
Akşam gazetesinden Seda Kılıç'ın haberine göre, terör ve organize soruşturmalarına bakan savcılar için de ekstra güvenlik önlemleri alınacak.
 
Bu savcıların odalarının bulunduğu koridorların girişine güvenlik görevlileri yerleştirilecek. Koridora girmek isteyenler kimliklerini gösterecek ve kiminle görüşmek istediklerini belirtecek.
 
Güvenlik görevlileri, savcıyı arayıp 'olur'unu alacak. Ayrıca savcıların bulunduğu katların girişine duyarlı kapılar yerleştirilecek. Herkes bu kapılardan geçmek zorunda olacak. Savcıların birçoğuna tahsis edilen emniyete bağlı güvenlik görevlileri de bu koridordaki odalarda oturacak.