Özel'in ziyaret ettiği köye top mermisi

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de gittiği Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Ziyaret köyüne Suriye tarafından atılan bir havan topu mermisi düştü.

Özelin ziyaret ettiği köye top mermisi
19 Ekim 2012 Cuma 16:04 tarihinde eklendi, 2.672 kez okundu.

Türkiye-Suriye sınırında tansiyon yeniden yükseldi. Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Ziyaret köyüne Suriye tarafından atılan bir havan topu mermisi düştü.

Suriye helikopterleri de muhaliflerin kontrolündeki köylere bomba yağdırırken, Türk sınır birliklerinden obüslerle uyarı ateş açıldı.

 
Havan topu mermisi, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Ziyaret köyündeki Ziyaret Karakolu yakınlarına düştü. Köyde, askeri araçlarla ve köy camiinden yapılan anonslarla vatandaşların evlerine girmeleri istendi. Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki harim kasabasında da çatışmalar, yoğun biçimde devam ediyor.
 
Suriye helikopterleri muhaliflerin kontrolündeki sınır köylerine bomba yağdırdı. Helikopterlerin Türkiye sınıra fazla yaklaşması üzerine Reyhanlı'daki Yenice Karakolu'ndan Suriye tarafına ateş açıldı. Suriye ordusundaki keskin nişancıların açtığı ateşte de kurşunlar Beşaslan köyüne kadar ulaştı. Bölgedeki askeri hareketlilik nedeniyle Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları da sınırda devriye uçuşu yaptı.

NTV