"Özerklik açıklaması bizi bağlamıyor"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Biz riski seven bir hükümetiz. Birilerinin özerklik açıklaması yapması, bizi bağlamıyor. Biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz." dedi.

Özerklik açıklaması bizi bağlamıyor
23 Şubat 2014 Pazar 22:02 tarihinde eklendi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonunda MİT yasası üzerinde görüşmeler devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bazı cümlelerden yola çıkılarak çok dramik şeylerin oluşturulduğunu ifade etti. Atalay, herhangi bir kurumun değil, MİT'in yasasının görüşüldüğünü hatırlatan Atalay, bir çadır devletine kanun çıkmadığını kaydetti. Atalay, "İstisnai olarak bir şey olabilir ama normal devlette olması gereken şeyleri düşünmek gerekir." diye konuştu.

BDP'den gelen özerklik açıklamalarıyla ilgili ise Atalay, "Biz riski seven bir hükümetiz. Birilerinin özerklik açıklaması yapması, bizi bağlamıyor. Biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini başlatanın kendilerine ait olduğunu anlatan Atalay, devletin tüm kurumlarının bu sürecin içinde olduğunu vurguladı. Sorumluluğun MİT Müsteşarına ait değil, Başbakana ait olduğunu savunan Atalay, MİT Müsteşarının savcı tarafından ifade çağrılmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

MİT'e giren her personel için 6 ay deneme süreci olduğunu dile getiren Atalay, bazılarının hemen kendilerinin ayrılmak istediklerini ifade etti.


CİHAN