Özge Uzun dert yandı

TVNET ekranlarının ilgiyle takip edilen programlarından Son Baskı’nın dün akşamki konuğu CNNTURK sunucusu Özge Uzun’du

Özge Uzun dert yandı
19 Ekim 2012 Cuma 14:02 tarihinde eklendi, 2.540 kez okundu.

Özge Uzun bir televizyoncu olarak 20 gazetenin ortaklaşa korsan gazeteciliğe karşı aldıkları kısıtlama kararı için “Saygı duyuyorum ama ara bir formül bulunmalı!” dedi. 

 
V. Ateş:  Özge izninle gazete manşetlerine şöyle bir bakıp çıkayım. Tabi sana da sorayım yani biz gazeteleri gösteremiyoruz ama okuyoruz. Sen ne yapıyorsun? 

Özge Uzun: Okuyamıyoruz.. O konuyla ilgili de Murat Yetkin her pazartesi ve Cuma bizimle birlikte oluyor Güne Merhaba’da. İlk onunla biz konuştuk bu mevzuyu. Anlattı, evet haklı tarafları var. Kesinlikle bir muhabir bir gazeteci bu haberler için çok emek harcıyor. Ama ucunun açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz sabahları x gazetesinde özel bir haber var. O özel haberi küpürünü kullanarak ismini vererek grafiğe dökerek belki birazcık daha geliştirerek onun haberini yapabiliyorduk. Şimdi tereddüt ediyoruz. 
 
 “Kaynak Gösterilerek Dahi kullanılamaz” İbaresi
 
Kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz ibaresi nereye kadar? Kamuya mal olduktan sonra nereye kadar kullanılır kullanılamaz. Bunu birazcık daha açmak lazım ve halkı da bu konuda bilgilendirmek lazım. Her gün en az on tane mesaj geliyor neden gazeteleri okumuyorsunuz diye. Ve her gün bu durumu açıklamak durumunda olamıyoruz. 
 
Veyis Ateş: Seni izleyen veya o kuşakları izleyen herkes o saatlerde bekliyor. 
 
Özge Uzun:  Şuna çok katılıyorum. Gazeteyi alıyor iç sayfasından arka sayfasına kadar her yerini okuyor. O değil. Ama buna bir ara formül konulmalı. Çünkü her gazetenin belli bir okuyucu kitlesi var. Ve yapılan haber önemli bir haberse bu televizyon yayınları sayesinde kamuya yayılıyor. 

 


Medyaradar