"Özgürlük için çaba sarfedin"

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Özgürlük için çaba sarfedin
10 Mayıs 2013 Cuma 20:07 tarihinde eklendi.

 

Çözüm sürecinin demokratik cumhuriyetle taçlandırılması gerektiğini ifade eden Kışanak, "Bu görev hepimizindir. Hiç kimse bu görevden kaçamaz. Vicdanı olan, insanlığa ve kendisine saygısı olan herkes bu ülkede özgürlüklerin gelmesi için çaba sarf eder" dedi.

BDP tarafından Gaziantep'in Nizip'in ilçesinde barış mitingi düzenlendi. BDP'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve sebze hali meydanında düzenlenen mitinge BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan gelen BDP yöneticileri ile yaklaşık bin kişilik kalabalık katıldı.
 
Mitingde kalabalığa hitap eden Gültan Kışanak, barışın gönül işi olduğunu ifade etti. Nizip'te gördüğü kararlılığın çözüme olan inançlarını artırdığını ifade eden Kışanak şöyle konuştu: "Böylelikle bu sürecin de nereye gideceğine siz karar vereceksiniz. Bu nedenle başlayan bu süreci tamamlamak için sizin gücünüze sizin desteğinize ve sizin mücadelenize ihtiyacımız var.

Bizler gördüğümüz tüm zorluklara rağmen barışa olan inancımızı asla kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. İmralı'da başlatılan süreç halkların özgürlük ve kardeşlik içerisinde yaşamasını sağlayacak bir süreçtir. Kürt halkının önderi Sayın Öcalan vicdani bir sorumlulukla bu süreci başlatmıştır. Ancak birileri; 'bu süreç kapsamında acaba ne alındı ne verildi ve neden bu süreç başlatıldı?' diye soruyor. Eğer insanlarda vicdan ve halka inanç olursa bu soruları sormazlar.

Çünkü Sayın Öcalan halka duyduğu sorumluluğu gereği, toplumsal vicdanın bir gereği ve halkın çözümüne inandığı için bu süreci başlattı. Şimdi bizler de halkımızla birlikte bu güveni boşa çıkartmayan bir çalışmanın bir mücadelenin içerisinde olmalıyız. Bizler yaşadıklarımız ile gördük ki; halkın önünde hiç kimse duramaz. Şimdi başlayan çözüm sürecini gerçek anlamda demokratik bir cumhuriyetle taçlandırma görevi hepimizindir. Hiç kimse bu görevden kaçamaz. Vicdanı olan, insanlığa saygısı olan, kendisine saygısı olan herkes bu ülkede özgürlüklerin gelmesi için çaba sarf eder. Biz herkesi kalıcı bir barış, demokratik yaşam ve özgür gelecek için mücadeleye davet ediyoruz."
 
İSİM VERMEDEN ARINÇ'I ELEŞTİRDİ
 
Kışanak konuşmasının son bölümünde 'Ak Partili bir bakan' diye hitap ettiği Bülent Arınç'ın geri çekilmeye ilişkin sözlerini de eleştirdi. Alınan kararın tarihi olduğunu vurgulayan Kışanak, "Ak Partili bir bakan Türkiye'den çekilen PKK'lılar için 'gitsinler nereye giderlerse gitsinler' dedi.

Ben onun söylediği sözü tekrarlamayacağım, ancak şunu bilsin ki; bu söz çözümün dili değildir. Bu cümle barışın dili değildir. Bu cümle sürecin dili değildir. Sürece inanıyor musun, inanmıyor musun çık bunu halkın karşısında söyle. Biz burada kalıcı barış ve çözüm için fedakarlık yapan ve geri çekilme konusunda karar alıp bunu uygulayan PKK'lılara 'güle güle gidin, güle güle gelin' diyoruz" sözleriyle Arınç'a karşılık verdi.
 
Polisin güvenlik önlemi aldığı miting, Kışanak'ın konuşmasının ardından sona erdi.

DHA