"Özkök o delikanlılığı gösterecekti"

Balyoz Planı Davası'nın temyiz süreci 8. duruşmasında sanık avukatlarından Mahir Işıkay, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ü tanıklık yapmadığı için delikanlı olmamakla suçladı.

Özkök o delikanlılığı gösterecekti
25 Temmuz 2013 Perşembe 12:33 tarihinde eklendi.
361 sanıklı Balyoz Planı Davası’nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor. Duruşmada sanık avukatlarından Mahir Işıkay, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ü tanıklık yapmadığı için delikanlı olmamakla suçladı.
 
14 sanığı temsil eden Mahir Işıkay savunmasında, "Silah arkadaşlığı bambaşka bir şeydir. Biz kimseden şefaat dilemedik. Gerçekten bir suç varsa gelsin ortaya çıksın. Ama Özkök o cesareti gösteremedi. O yürekliliği gösterseydi, ‘ben buradayım dinlenmek isteniyorsa, dinlensin’ deseydi, mahkeme buna rağmen dinlemiyorsa, bu günah ve vebal mahkemeye ait olacaktı. Özkök bu günah ve vebali hayatı boyunca çekmeyecekti. Ceza alanlar belki ömürlerini yitirecekler ama günah ve vebal ile yaşamayacaklar. Özkök o delikanlılığı gösterecekti, bu vebal ile yaşamayacaktı" diye konuştu.
 
Bu sözlerin ardından Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, Işıkay'ı "Rencide edecek ifadeleler savunma makamına yakışmaz" diyerek uyardı.

NTV