Özkök'ü sinirlendiren soru

Ertuğrul Özkök'ün katıldığı canlı yayında iki meslektaşı twitterdan bu soruları sorunca...

Özkökü sinirlendiren soru
20 Mayıs 2012 Pazar 15:14 tarihinde eklendi.

 

Kanal A ekranlarında Esra Harmanda'nın sempatik tavırlarıyla sunduğu Hadi Konuşalım'a konuk olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, iki meslektaşının Twitter üzerinden sorduğu sorulara şaşırdı.
 
Program boyunca rahat tavırlar sergileyen Özkök'ün programın sonunda gelen ve Elif Yılmaz ile Tuluhan Tekelioğlu'nun Twitterdan sorduğu sorulara yanıt verirken gerginleştiği de görüldü.
 
ÖNCE PETRUS SORUSU...
 
Twitter'dan önce Posta Gazetesi'nden Elif Yılmaz'ın 'Gecede kaç şişe Petrus şarabı tüketiyor?' sorusuna şöyle yanıt verdi:
 
"Ben de internette okudum, gecede 10 bin liralık şarap içiyor diye. Bir hesap yaptım, ayda 300 bin lira eder. Yılda da 3,5 milyon lira civarında bir para ediyor. Hayatımda iki kere Petrus şarabı tattım. İçtiğim şaraplar Türk şarabı... 30-40 liralık şaraplar. Gecede yarım şişeden fazla şarap içmiyorum. Arkadaşın bunu şakayla mı soruyor. Yoksa beni iğnelemek için mi soruyor bilmiyorum. Ama ciddiyetimle cevap veriyorum. Gecede yarım şişeden fazla şarap içmiyorum. İçtiklerim de Türk şarabıdır. Meraklıysa ona da tavsiye ederim."
 
ARDINDAN 'SİGORTASIZ GAZETECİLER' SORUSU...
 
Özkök'ün yanıt verirken gerginleştiği Petrus sorusunun hemen ardından ise daha zor bir soru geldi. Yanımda yetişti dediği Tuluhan Tekelioğlu'nun 'Yıllarca sigortasız gazeteci çalıştırdı, vicdanı rahat mı?' sorusuna oldukça şaşıran Ertuğrul Özkök, gergin bir şekilde şöyle yanıt verdi:
 
"Tuluhan emin olsun 'yıllarca sigortasız gazeteci çalıştırmadım'. Türkiye'de sigortasız gazeteci çalıştırmak yanlıştır, yasaktır. Böyle bir şey olamaz. Herhalde kasdettiği şey sendikasız gazeteci çalıştırmak. Sigortasız çalıştırmak ile ile sendikasız çalıştırmak aynı şey değil. Tuluhan benim yanımda yetişti, bunu affetmiyorum. Böyle bir ayrıntının farkında olmalı...'