Öztürk'e 'tarla' cevabı

Fenerbahçe Kulübü, internet sitesinden Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'e cevap verdi.

Öztürke tarla cevabı
20 Temmuz 2012 Cuma 16:19 tarihinde eklendi, 1.063 kez okundu.

 

Öztürk, Fenerbahçe'ye adlarının karıştığı şike soruşturması üzerinden dokundurma yapıp “Böyle sataşmalar olunca aklıma hep tarlalar geliyor. " demişti.
 
İşte kulübün internet sitesinde yer alan yazı;
 
"Yönetim Kurulu Üyelerimizden Av. Deniz Tolga Aytöre, yargı süreci devam etmekte olan 3 Temmuz sürecine dair, sitemiz aracılığıyla, bilgilendirmelerde bulundu.
 
Aytöre, editörlerimizce hazırlanan, "3 Soru 3 Cevap" bölümünde; yargı sürecini etkilemeye yönelik, sığ ve seviyesiz açıklamaların suç teşkil ettiğini ifade etti.
 
Soru 1: Yargı süreci ile ilgili hukuki konumumuz hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
 
Bir hukukçu olarak devam eden bir yargılama süreci hakkında yorum ya da değerlendirme yapmamın doğru olmadığını düşünmekteyim. Kanaatimce yargılayanlara ve yargılananlara gösterilecek saygının aynı oranlarda olması hukuki bir gerekliliktir.
 
Kesinleşmemiş yargı kararları üzerine yorum ve değerlendirme yapanlar ya toplumu kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek ya da devam eden yargı sürecini etkileme çabası içindedirler ki bu tasarrufların her ikisi de suçtur.
 
Soru 2: Bir Kulüp yöneticisinin tarlalar ve hasat mevsimi gibi ’sözde şike dosyasını’ çağrıştıran sözleri için düşünceleriniz nedir?
 
Saman, saban, tarla, hasat gibi kelimelerin Anadolu’da neyi çağrıştırdığı açıktır. Bu nedenle bu açıklamayı muhatap almamız ne yazık ki ’Mümkün değildir’. Bizim muhattabımız olsa olsa hasat zamanında kasasındaki 1.000.000 Dolar’lık açığı nereye harcadığını açıklayamayan ’Çiftçinin kendisi’ olabilir.
 
Soru 3: "Yayla-Stat" tespiti yönündeki değerlendirmeniz nedir?
 
Sizlerden öncelikli talebim, bizleri bu sığ ve seviyesiz tartışmaların içine çekmemenizdir. Stat konusu herkesin malumudur. Umarım bu tespitleri yapanların statları Fenerbahçelilerin ’kendi emek ve alın terleri’ ile inşa ettikleri Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha şehre yakın ve daha merkezi bir yerdedir...
 
Av. Deniz Tolga Aytöre’ye teşekkür ediyor; internet sitemizde yeni hayata geçirilen, "3 Soru 3 Cevap" bölümünü beğenilerinize sunuyoruz."