"Özür yeterli değil"

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 'Mavi Marmara' gemisinde öldürülen 9 kişiden ABD vatandaşı lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası, ABD'ye açtığı tazminat davasını ve diğer davaları da geri çekmeyeceklerini kaydetti.

Özür yeterli değil
22 Mart 2013 Cuma 19:25 tarihinde eklendi.

 

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 'Mavi Marmara' gemisinde öldürülen 9 kişiden ABD vatandaşı lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası Doç. Dr. Ahmet Doğan, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat tek başına yeterli değil. Gazze'den ambargonun kaldırılması da gerekir. Zira, oğlum bu uğurda şehit oldu" dedi. Doç. Dr. Doğan, ABD'ye açtığı tazminat davasını ve diğer davaları da geri çekmeyeceklerini kaydetti.
 
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Doğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp özür dilemesini İnsan Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Doç. Dr. Ahmet Doğan şunları söyledi:
 
"İsrail hükümetinin özür dilediğini ve tazminat ödeyeceği haberini, üniversitede ders çıkışı gelen telefonlardan öğrendim. Daha sonra medya mensupları da beni aradı. Bizim başından beri bu konuda 3 şartımız vardı. Birincisi özür, ikincisi tazminat, üçüncüsü ve en önemlisi ise oğlumun şehit olmasına yol açan Gazze'deki ambargonun kaldırılmasıdır. Özür dileme ve tazminat tek başına yeterli değildir. Gazze'den ambargonun kaldırılması da gerekir. Zira, oğlum bu uğurda şehit oldu."
 
Doç. Dr. Ahmet Doğan, Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren oğlu ABD vatandaşı olduğu için bu ülkede açtığı tazminat davası ve diğer davaları geri çekmeyeceklerini kaydetti.
 
Kayserili lise öğrencisi Furkan Doğan, babasının görevli bulunduğu dönemde ABD'de dünyaya gelmişti. Üniversite sınavına hazırlanan ve Tıp Fakültesi'ne girebilmek için yabancı kontenjanından yararlanmak isteyen Furkan Doğan'ın Türk vatandaşlığından çıkmak için yaptığı başvuru kabul edilmiş ve ABD vatandaşı olmuştu.

DHA