Özürlüler, memur olabilmek için ter döktü

Bu sene ilk kez düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sona erdi. Sınava, 60 bin 375 aday katıldı.

Özürlüler, memur olabilmek için ter döktü
29 Nisan 2012 Pazar 12:46 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

 

2012 ÖMSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezinde, toplam 968 binada, 12 bin 128 salonda, 41 bin 756 görevli ve 60 bin 375 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav, saat 10.00'da başladı.
 
Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebildi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle kontrol edildi.
 
Belgeleri kontrol edilerek alınan adaylar sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Gerekli kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra üzerinde adayın fotoğrafı, TC kimlik numarası, adı ve soyadı bulunan sınav evrakıyla, içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutu dağıtıldı.
 
Her soru kitapçığı ve cevap kağıdı, matbaada özel poşetlenerek, sınavda her adaya tek bir poşet içerisinde, açılmamış bir şekilde dağıtıldı.
 
Sınavda adayların öğrenim düzeyine ve özür grubuna uygun genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanıldı.
 
Sınavda 60 soruyu cevaplamak için adaylara 60 dakika süre verildi. Özür gruplarına göre farklı sınav uygulamaları gerçekleştirildiği için bazı adayların sınavları, verilen ek süreyle 80 veya 100 dakika sürdü.
 
Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını TC Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet adresinden belirlenecek tarihte öğrenebilecek.
 
ÖMSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleriyle ilgili ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak.
 
Sınav sonucuna göre üç puan türü hesaplanacak, ÖMSSP-1 ortaöğretim düzeyi, ÖMSSP-2 ön lisans düzeyi, ÖMSSP-3 lisans düzeyi için uygulanacak.