Pabon savaşı kızıştı

Galatasaray'ın da talip olduğu iddia edilen Kolombiyalı futbolcu Dorlan Pabon için Rusya takımlarından Rubin Kazan resmi girişimlere başladı.

Pabon savaşı kızıştı
04 Haziran 2012 Pazartesi 18:14 tarihinde eklendi, 10.229 kez okundu.

 

Galatasaray'ın sürpriz bir şekilde transfer listesine girdiği 'iddia edilen' Dorlan Pabon için başta Rubin Kazan olmak üzere Tottenham, Valencia, Malaga ve Marsilya da nabız yoklamaya başladı.
 
Ara transfer döneminde Tottenham'ın gündemine gelen ancak talep edilen 8 milyon euroluk bonservis bedelinden dolayı transferi askıya alınan Pabon için Rus temsilcisi Rubin Kazan'ın 7 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkarttığı ve transferi bitirmek için Atletico Nacional ile pazarlık masasına oturduğu belirtildi.
 
Rubin Kazan'a transfer olacağı Kolombiya basınında da yüksek sesle konuşulmaya başlanan Pabon için Rus temsilcisinin yanı sıra Marsilya'nın da devrede olduğu ve 24 yaşındaki oyuncunun transferi için görüşmelere başladığı ifade edildi.
 
Vatan Gazetesi tarafından ortaya atılan ve "Pabon, 4.5 milyon euroya Galatasaray'da" haberleri karşısında sessizliğini koruyan sarı-kırmızılı yönetimde teknik direktör Fatih Terim'in öncelikli olarak Hamit Altıntop ve Gökhan Töre'nin transferlerini sonlandırılmasını istediği belirtildi.
 
Kolombiya'nın Atletico Nacional takımında forma giyen yetenekli hücum oyuncusu Nacional'de 65 maçta 29 gol kaydetti. Geçen sezon Kolombiya Ligi'nde oldukça parlak bir sezon geçiren Pabon, asıl patlamayı ise 7 gol attığı Libertadores Kupası'nda yaptı.