"Paket, devlet-millet muhabbetidir"

Tekirdağ’da, partisinin bayramlaşma programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, demokratikleşme paketinin devlet ve millet muhabbeti olduğunu ifade ederek, muhalefet partilerine seslendi.

Paket, devlet-millet muhabbetidir
15 Ekim 2013 Salı 18:18 tarihinde eklendi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Tekirdağ AK Parti Milletvekili Özlem Yemişci, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililerle bayramlaşan Soylu, konuşmasına bayramlaşma mesajıyla başladı.

Süleyman Soylu, demokrasi paketini değerlendirerek, bu topraklarda hep devlet millet uzlaşmazlığı olduğunu, hep devlet millet çekişmesi söz konusu olduğunu ifade ederek, "Hep devlet millet mesafesi söz konusu oldu. 11 yıldır bu güzel kadrolar, bu millet devlet mesafesini ortadan kaldırabilmek için elinden gelen bütün gayreti azami bir şekilde ortaya koydu.

Hizmetleri, yolları, hastaneleri, adliye saraylarını, çocuklarımıza verilen kitapları, laboratuvarları, halkının içinden olan başbakanını, bakanlarını, milletvekillerini, il başkanlarını, her şeyi ama her şeyi bunun içinde sayabilirsiniz. Milletin elini uzattığı ve kendini bulabildiği yerleri de bunun içinde sayabilirsiniz. Demokrasi paketinin özetini ise devlet ve millet muhabbetidir.

Devlet dairesine giden bir vatandaşın üzülerek ayrılmasının, inadına kaybolan muhabbetin yeniden artırmaya yönelik anlayış sergilemesidir. Topraklarımızda insanlarımızın en çok özlediği şey bu muhabbeti oldu.” diye konuştu.

Muhalefete de birlik olma çağrısı yapan Soylu, şunları söyledi: "Belki dönem dönem çeşitli çekişmelerle muhalefet partilerimizle karşı karşıya geldik. Biz siyaset camiası olarak büyük bir aileyiz. Elbette ki siyasi partiler birbirleriyle rekabet edebilirler, büyük bir mücadelenin de içinde olabilirler. Ama bizim bayram vesilesi ile temennimiz şudur; centilmenlikten ayrılmamamız gerekiyor.

Birbirimize sadece bir hizmet yarışında olduğumuzu ve en iyi hizmeti sağlamak zorunda olduğumuzu bir şekilde anlatmalıyız. Biz aynı ağacın dallarıyız, biz aynı toprağın parçasıyız. Siyaset ailesi olarak birlikte birbirimize sırtımızı çevirmeyelim. Başka ülkelere gittiğimizde şu partiden ya da bu partiden gözüyle değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gözüyle bakıyorlar. Bu bayram vesilesiyle birbirimize el uzatmanın zamanıdır."

Anayasa paketi ile ilgili konuşan Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Başkanımızın çağrısına olumlu yanıt veren ana muhalefet lideri ‘evet biz de oluruz’ dedi. CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye çağrımızdır, bayramdan önce evet dediğiniz bu çağrımıza bayramdan sonra da aynı cevabı verin.” dedi.


CİHAN