Paketli kuruyemiş tüketimi 2 kat arttı

Türkiye’de paketli kuruyemişe rağbet artıyor. Sektörün önde gelen aktörlerinden Papağan’ın verilerine göre 2010’da yüzde 15 olan paketli ürün oranı, şu an yüzde 35. Bu durum tüketicinin kuruyemişte güvenli ve markalı ürün tercih etmesine bağlanıyor.

Paketli kuruyemiş tüketimi 2 kat arttı
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:33 tarihinde eklendi, 1.108 kez okundu.

 

Türkiye’de paketli kuruyemişe rağbet artıyor. Sektörün önde gelen aktörlerinden Papağan’ın verilerine göre 2010’da yüzde 15 olan paketli ürün oranı, şu an yüzde 35.  Bu durum tüketicinin kuruyemişte güvenli ve markalı ürün tercih etmesine bağlanıyor.
 
 
Papağan Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, Türkiye’de tüketicinin gıdada duyarlı olduğuna işaret ederken,  “Müşteri dokunulmamış ürün talep etmenin yanı sıra bir sorunu ya da önerisi olduğunda markaya ulaşmayı talep ediyor.” diyor.
 
Mahsulün doğadan toplandıktan ya da işlendikten sonra tazeliğini koruması ancak hava, ışık, ısı, kir gibi unsurlardan uzak tutulmasıyla mümkün. Uygun şartlarda saklanan kuruyemiş, markalı kuruluşlar tarafından el değmeden, hijyenik ve uluslararası üretim standartları doğrultusunda ileri teknoloji kullanımıyla paketleniyor. Böylece en taze haliyle korunuyor, zararlı aflatoksin üremesi engelleniyor.

CİHAN