Pakistan başbakanı cezaevine konuldu

Pakistan'ın başkenti İslamabad hükümet karşıtı dev bir gösteriye sahne olurken, Pakistan Anayasa Mahkemesi, Başbakan Raja Pervez Eşref hakkında tutuklama kararı verdi.

Pakistan başbakanı cezaevine konuldu
15 Ocak 2013 Salı 14:00 tarihinde eklendi.

 

Anayasa Mahkemesi, Başbakan Eşref ve aralarında bakanların da bulunduğu 16 çalışma arkadaşı için tutuklama kararı çıkardı.
 
Anayasa Mahkemesi, Başbakan Eşref'in su ve enerji bakanı olduğu dönemde mobil enerji kiralama projelerinde yolsuzluk yaptığını ve ülkeyi büyük zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklama kararı aldığını açıkladı.
 
Cezaevine gönderilen Pakistan Başbakanı Eşref'in yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
 
İSLAMABAD'DA DEV GÖSTERİ
Pakistan'da yolsuzluğa karşı ülkenin en güneyindeki Karaçi kentinden yürüyüş başlatan on binlerce protestocu iki gün süren yolculuğun ardından başkent İslamabad'a ulaştı. Yürüyüş "Kur'an Yolu Hareketi" lideri Tahir-ul Kadir'in çağrısıyla gerçekleşti.
 
Karaçi'den başlayarak başkent İslamabad'a ulaşan gösteriye on binlerce kişi katılıyor.
 
Göstericiler, hükümetten seçim komisyonunun feshedilmesini, tarafsız ve yolsuzluğa bulaşmış isimlerin seçim hükümeti kurmasını ve seçim kanununda bazı değişiklikler yapılmasını istiyor.
 
Hükümet ise,gösteriye tepkili. İçişleri Bakanı Rahman Malik, taleplerin anayasaya uygun olmadığını belirtti.
 
Protesto nedeniyle başkent İslambad'da hayat durdu. Okullar iki gün tatil edilirken, 10 bin asker ve polis başkentte güvenliği sağlamaya çalışıyor.
 
GİLANİ DE GÖREVDEN ALINMIŞTI
Pakistan Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda eski Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin de görevine son vermişti.