Pakistan Cumhurbaşkanı, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, beraberindeki heyetle birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı, Mevlana Müzesini ziyaret etti
30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:05 tarihinde eklendi.
12'nci Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak için Türkiye'ye gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, bugün Konya'ya geldi. İlk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Hüseyin'e, Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek eşlik etti. Hüseyin'in ziyareti sırasında müze içine güvenlik gerekçesiyle başka ziyaretçi alınmadı ve kapılar kapatıldı. Hüseyin, ziyaretini tamamladıktan sonra yerli ve yabancı turistler içeri alındı.
 
AYAKKABI DÜZELTMESİ
 
Cumhurbaşkanı Hüseyin'in Mevlana Müzesi ziyareti çıkışı öncesi ise ayakkabı düzeltmesi yapıldı. Galoş takmayıp, ayakkabılarını çıkararak müzeyi ziyaret eden Hüseyin ve beraberindeki heyetin ayakkabılarının arkası çıkış kapısına bakar halde konuldu.

Ancak bir süre sonra Mevleviliğe göre ayakkabının bu şekilde konmasının dergaha bir daha gelmeyeceği ve saygısızlık şeklinde anlaşıldığının belirtilmesi üzerine, ayakkabıların ön yüzü kapıya bakar şekilde çevrildi. Hüseyin ve heyet çıkarken ise ayakkabıların tekrar arka yüzleri kapıya bakacak şekilde çevrildi.
 
Cumhurbaşkanı Hüseyin, müze bahçesinde kendisine ilgi gösterenleri selamladı. Müze hakkında bilgi alan Hüseyin ve beraberindeki heyet daha sonra Şems-i Tebrizi'nin türbesini ziyaret etti. 

DHA