Pakistan ile İran arasında diplomatik kriz

İran yönetimi, Pakistan'daki gruplar tarafından kaçırılan sınır muhafızlarının serbest bırakılması için bölgeye asker gönderileceği yönünde uyarıda bulundu.

18 Şubat 2014 Salı 20:48 tarihinde eklendi, 1.334 kez okundu.

Geçtiğimiz hafta 5 İranlı sınır muhafızı militanlar tarafından alıkonulup Pakistan tarafınla kaçırılmıştı.

İran İçişleri Bakanı Abdul Reza Rahmani Fazli Pakistan’ın kendi sınır bölgesini korumakta yetersiz kaldığını savundu. Rahmani, kaçırılan sınır muhafızlarının serbest bırakılması için İran’ın Pakistan sınırları içerisindeki bölgeye asker gönderebileceğini açıkladı.

İslamabad yönetimi ise olaylarda kendi ihmalleri olduğuna dair söylemleri üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, ''Pakistan’ın teröristlere karşı savaşmada aktif rol üstlendiği halihazırda İran tarafından iyi biliniyor ve kabul görüyor.'' açıklaması ile karşılık verdi.

Kaçırılan sınır muhafızların İran sınırları içerisinde de olabileceğini belirten İslamabad, sınır bölgesinde yaşanan her türlü hareketliliği İran ile paylaştıklarını vurguladı.

Kaçırılma hadisesini kendilerini Adalet Ordusu diye adlandıran bir grubun üstlendiği ve kaçırılan muhafızların resimlerinin Facebook'ta paylaşıldığı kaydedildi.


CİHAN