Pakmaya fabrikasında eylem

İzmit'te kurulu Pakmaya Fabrikası'nda, bir süredir örgütlenme çalışması yapan Tek Gıda İş Sendikası'na üye olduğu iddiasıyla 3 işçinin iş akdinin feshedilmesi, fabrikayı karıştırdı.

Pakmaya fabrikasında eylem
22 Mart 2013 Cuma 19:59 tarihinde eklendi, 1.388 kez okundu.

 

Toplam 199 çalışanın bulunduğu fabrika önünde gerçekleştirilen protesto gösterisinde konuşan sendika yöneticileri, fabrika yetkililerinin işçilere sindirme politikası uyguladığını öne sürerek, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.
 
İzmit'in Köseköy mevkiinde faaliyet gösteren Pakmaya Fabrikası'nda yaklaşık 10 yıldır çalışan Soner Sarı, Salih Yaman ve İsmail Gencer, iddiaya göre sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İzmit'tekinin yanı sıra Düzce ve İzmir'deki Pakmaya fabrikalarında da örgütlenmeye giden Tek Gıda İş Sendikası bu duruma tepki göstererek, diğer şubelerden gelen sendikası ve işçilerle birlikte fabrika önünde basın açıklaması yaptı.
 
Tek Gıda İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu yaptığı açıklamada, "Sendikamızın örgütlendiği Pakmaya şirketinde üyelerimize yönelik bir sindirme harekatı başlatılmıştır. İşletmenin Kocaeli işyerinde 3, Düzce işyerinde de 1 üyemizin hizmet akitlerine haksız ve gerekçesiz bir şekilde son verilmiştir. Çalışanların büyük ölçüde sendikamıza üye olması sonrasında ortaya çıkan bu gelişmenin, üyelerimize göz dağı vermek ve sendikalaşmalarına engel olmak gibi bir niyet taşıdığı ortadadır" dedi.
 
Sendikalaşmayı reddeden, yasaları ve hukuku tanımayan bu yaklaşımı reddettiklerini söyleyen Yunus Durdu, çalışma barışının bozulmaması açısından işveren yetkililerini sağduyu ile hareket ederek uygulamalarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. "Arkadaşlarımız işlerine alınana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. 

DHA